'Karlar erimeden' ilkbahar gelmiyor

'Karlar erimeden' ilkbahar gelmiyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 350 rakımlı Handere köyü sakinleri, ülkenin birçok yerinde ilkbahar yaşanırken bölgenin karla kaplı olması nedeniyle hala "Kara kış"ı yaşıyor.

Ülke genelinde havaların ısınmasının ardından karların erimesi, doğanın yeniden canlanıp çiçekler açması, bitkilerin yeşermesine rağmen Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı 2 bin 150 rakımlı Handere köyü, hala kar altında.

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden ve kışın en uzun ve sert geçtiği yörelerden olan köyün sakinleri, özellikle geceleri aşırı soğuklar sebebiyle sobalarını yakmayı sürdürüyor.

Baharın gelmesiyle ülkenin birçok yerleşim yerinde ekim yapılmasına rağmen köyün tamamen karla kaplı olması yüzünden tarlalar işlenemiyor. Köy sakinleri, tarlalarında ekim yapmak için karların eriyip havanın ısınmasını bekliyor.

Öte yandan, köyün ormanlık alanında, karları delerek baharı müjdeleyen ve yöre sakinleri arasında "Çiğdem" ya da "Kar çiçeği" olarak bilinen çiçekler ile köy yakınındaki karla kaplı Sıpkaç Dağı, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Hüseyin Demirci

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.