KPSS önlisans tercih kılavuzu!

KPSS önlisans tercih kılavuzu!

2016 KPSS önlisans tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak? Memurluk başvurusunu yapmak isteyen binlerce kişi KPSS önlisans tercih kılavuzunu merak ediyor. İşte KPSS tercih kılavuzu ile ilgili tüm merak edilenler

KPSS önlisans sınav sonucunun açıklanmasının ardından binlerce memur adayı KPSS tercih kılavuzunu merak etti. Peki KPSS yerleştirmeleri için tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak? 2016 KPSS yerleştirme takviminin açıklanması ile birlikte tercih süreci için incelemeler de başladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı Tercih Kılavuzunda, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır. Önlisans KPSS tercihleri 14 Kasım pazartesi başlayacak ve 23 Kasım çarşamba günü son bulacaktır. Kılavuz, tercih süresi içinde ÖSYM'nin (osym.gov.tr) internet adresinden yayımlanacaktır. 

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2016 yılı içerisinde yapılması planlanan lisans, ön lisans ve ortaöğretim KPSS'nin tamamlanması ve sonuçlarının açıklanmasının ardından, B Grubu kadrolar için tercihler alınmaya başlanacak. Tüm sonuçların ardından yayımlanacak olan B Grubu tercih kılavuzu, adayların yapacağı tercihlerdeki kadro sayıları ve koşulları konusunda fikir verecek. Adaylar kılavuzun da yayımlanmasının ardından tercihlerini internet aracılığıyla gerçekleştirebilecek.

2016 KPSS ÖNLİSANS BARAJ PUAN VAR MI? 

Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70’in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 65-70’in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.