Lise öğrencisini silahla vuran polis memuru tutuklandı

Lise öğrencisini silahla vuran polis memuru tutuklandı

İstanbul Esenyurt'ta hırsızlık şüphesiyle gözaltına alındıktan sonra kaçmaya çalışan ve polis kurşunuyla ölen lise öğrencisi Ömer Barış Topkara soruşturmasında polisin serbest bırakılmasına savcılığın itirazı üzerine Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, polis H.D.S. hakkında yakalama kararı çıkardı. Yakalanan Polis Memuru H.D.S. önceki akşam olası kastla öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Annesini 3 yıl önce kanserden kaybeden, 10'ncu sınıf öğrencisi ve Ayazağa Spor Kulubü'nde kalecilik yapan Ömer Barış Topkara (16), 16 Şubat günü eski okul arkadaşı E.S. ile alışveriş yapmak için Esenyurt'taki bir alışveriş merkezine gitti. İki genç mağazadan çıkarken alarm ötmesi üzerine mağaza çalışanları polise haber verdi.

Polis, E.S. ve Ömer Barış Topkara'yı gözaltına aldı. 2 çocuk karakola, oradan da sağlık kontrolü için Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu sırada birbirlerine kelepçeli olan 2 çocuk kaçmaya başladı.

Polisin arkalarından yetiştiği çocuklar durunca henüz birkaç aylık polis memuru olan H.D.S'nin elindeki tabanca ateş aldı. Topkara, polisin silahından çıkan kurşunla başından vuruldu. Mermi Topkara'ın bir kulağından girip diğer kulağından çıktı. Ağır yaralanan Topkara hastanede yaşamını yitirdi.

Ömer Barış Topkara

POLİS SERBEST KALMIŞTI

Gözaltına alınan ve olayın kaza olduğunu öne süren polis memuru savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Büyükçekmece nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi. Ancak hakim, H.D.S.'yi adli kontrol tedbiri vererek serbest bıraktı.Topkara'nın babası Seyfettin Topkara, "Daha çocuğum mezara konmadan o polis serbest bırakıldı" diye isyan ederken Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, polisin serbest bırakılmasına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren bir üst mahkeme, polis memuru H.D.S. hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkardı. Polis memuru salı akşamı gözaltına alınarak Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Yakalama kararı yüzüne okunan polis H.D.S. olası kastla öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.