Manisa'ya mevsimin ilk karı düştü

Manisa'ya mevsimin ilk karı düştü

Türkiye genelinde hüküm süren soğuk hava, Manisa'yı da etkisi altına aldı. Mevsimin ilk karının düştüğü kentte, Spil Dağı Milli Parkı'nın yüksek kesimleri beyaza büründü, zirvede kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Manisa'da sabah saatlerinde yağmurla başlayan kar yağışı, Spil Dağı Milli Parkı eteklerinde, 900 metrelik rakımda bulunan Turgutalp mevkisinden zirveye kadar olan kesimde beyaz örtü oluşturdu.

Dağın Atalanı mevkisinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, bin 517 metredeki zirvede ise 15 santimetreye ulaştı.

Bazı vatandaşlar, kar yağışının keyfini çıkarmak üzere yüksek kesimlere gitti. Karavanı ile Atalanı mevkisine çıkan Erol Peker, mevsimin ilk karını görmek istediğini belirterek, "Kar yağışı bu sene geç kaldı. Spil'de mevsimin ilk karı ile karşılaşmak çok güzel." dedi.

Mehmet Ünal ise kar yağışı beklendiği için İzmir'den Spil'e geldiğini dile getirerek, "Kar manzarası hoşumuza gidiyor, fırsat buldukça geliyoruz." diye konuştu.

Kar yağışının başlamasıyla dağın çıkış yollarında önlem alan görevliler, araç sürücülerini dikkatli olmaları, yanlarında mutlaka zincir ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

Turgay Duyar

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.