Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) Projesi Çalıştayının Açılışı Gerçekleşti.

Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) Projesi Çalıştayının Açılışı Gerçekleşti.

Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) Projesi Çalıştayının Açılışı 28 Nisan Tarihinde Gerçekleştirildi.

28 Nisan 2017 Cuma günü, Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde düzenlenen, 2 gün boyunca sürecek Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) Projesi çalıştayının açılışı gerçekleştirildi.

Kırklareli’nde eğitim - öğretim faaliyetlerinin niteliğini artırmayı  ve kalitesini geliştirmeyi, milli manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi, eğitim personelinin niteliğini ve fiziksel kapasiteyi yükseltmeyi , E-Takip sisteminin etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasını   hedefleyen Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) Projesine veri oluşturacak çalıştayın açılış programı  28 Nisan 2017 Cuma günü İlimiz Merkez Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim  İş Uygulama Merkezinde 09:30 da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından  İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat AŞIM MEŞK Projesi sunumunu gerçekleştirdi.

Valimiz Esengül  CİVELEK yaptığı konuşmada; “eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar, yürüttüğümüz tüm projeler aydınlık ülke geleceğimize, güçlü Türkiye hedefimize katkı sağlar. Hepimiz biliyoruz ki bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli unsur eğitimdir. Bir ülkenin en büyük zenginliği de yetişmiş insan gücüdür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ve bu seviyenin üzerine çıkabilme de ancak güçlü, kaliteli, nitelikli bir eğitimle olacaktır” dedi ve başarılı verimli bir çalıştay temenni ederek emeği geçen tüm taraflara teşekkür etti.

3 yıllık bir süre zarfında Kırklareli’ni eğitim-öğretim alanında tercih edilen bir marka şehir haline getirmeyi amaçlayan MEŞK Projesiyle; ilimizdeki eğitimin kalitesi gerçekçi ve objektif bir şekilde ortaya koyularak, il başarısının arttırılması, il projelerinin bütünlükçü bir yapıya kavuşturulması,  öğretmen niteliğinin artırılması ve akademik başarıların sağlanması hedeflenmektedir.Proje kapsamında planlanmış olan çalıştaya öğretmenlerin yanı sıra idareciler, akademisyenler, veliler, STK üyeleri, yerel yönetim temsilcileri ve öğrencilerin dahil edilmesiyle, içeriğin zenginleştirilerek daha kapsamlı hale getirilmesi amaçlanmıştır.

Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde düzenlenen  çalıştay tüm ilçe  Milli Eğitim Müdürleri, okul/kurum yöneticileri öğretmenler, idareciler, akademisyenler, eğitim sendikaları, veliler , STK Üyeleri , Yerel Yönetim temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla 2 gün sürecektir. Bu şekilde tüm paydaşların görüş ve önerileri dikkate alınarak içeriğin zenginleştirilmesi ve yaygınlaştırılması mümkün olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.