Öğretmen çiftin bisikletle dünya turu

Öğretmen çiftin bisikletle dünya turu

İngiliz öğretmen çift bisikletle Japonya'dan başladıkları dünya turunda Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi.

Bugüne kadar 17 bin kilometrenin üzerinde yol kat eden Evans çifti, önümüzdeki yıl haziranda ülkelerine dönmeyi planlıyor.

İngiltere'nin Brighton kentindeki bir lisede İngilizce öğretmeni yapan 34 yaşındaki Clare Evans ile eşi 35 yaşındaki Andy Evans, okullarından 2 yıl izin aldı. Uçakla Japonya'ya giden çift, 1 Ağustos 2015 tarihinde başkent Tokyo'dan bisikletle dünya turuna çıktı. Güney Kore, Çin, Kamboçya, Tayland, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan'ı geçerek 3 Kasım 2016 tarihinde Artvin'in Hopa İlçesi'nden Türkiye'ye giriş yapan çift, Trabzon, Ordu üzerinden Kayseri'ye geçti. Kapodakya'yı gezerek Mersin'e inen çift, sahilden ilerleyerek Demre'ye ulaştı. Demre'de Noel Baba Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezen öğretmen çift, sahilden Edirne'ye geçecek. Edirne üzerinden 1 Ocak 2017'de Yunanistan'da olacak çift, feribotla İtalya'ya, oradan Fransa'yı geçerek 1 Haziran 2017 tarihinde tekrar İngiltere'de olacak.

"TÜRKİYE'DE HİÇBİR SORUN İLE KARŞILAŞMADIK"

Andy Evans, şu ana kadar 17 bin 514 kilometre yol kat ettiklerini anlatırken şöyle devam etti:

"Toplam 22 bin kilometre yol yapacağız. Dünyayı tanımak için okulumuzdan 2 yıl izin aldık. Amacımız dünyadaki farklı ülkeleri, farklı kültürleri tanımak. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Zor koşullarda yolculuk yaptığımız oldu. Geceleri çadırda kalıyoruz. Kapadokya çok soğuktu. Ancak Türk insanının cana yakınlığı, konukseverliği içimizi ısıttı. Türkiye çok farklı bir ülke. İnsanlar size bir şeyler ikram etmek için yarışıyor. Özellikle Türkiye'de hiçbir güvenlik sorunu yaşamadık."

Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.