Ömer Halisdemir Üniversitesine rektör atanıyor

Ömer Halisdemir Üniversitesine rektör atanıyor

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü için aday adaylığı başvuru süreci başladı. Başvurular, 2 Haziran Cuma günü mesai saati bitimine kadar bizzat veya postayla YÖK'e, elektronik posta yoluyla da "[email protected]" adresine iletilebilecek

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü için aday adaylığı başvuru süreci başladı.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 Haziran 2008 tarihli ve 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası hükümlerine göre, Ömer Halisdemir Üniversitesine rektör ataması yapılacak.

Rektör aday adayları, bugün başlayan süreç çerçevesinde, 2 Haziran Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilecek.

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde, "profesör olarak en az 3 yıl görev yapmış olması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması ve rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması" şartları aranacak.

Kadrolu veya sözleşmeli görev yapma şartı yok

Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir devlet veya vakıf üniversitesinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şartı aranmayacak.

Başvurular bizzat veya postayla YÖK'e yapılabileceği gibi, "[email protected]" adresine elektronik posta yoluyla da iletilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.