Suriyeli öğretmenlerden polis karakoluna taziye ziyareti

Suriyeli öğretmenlerden polis karakoluna taziye ziyareti

Batman'da bir grup Suriyeli öğretmen, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polisler için İl Emniyet Müdürü Akkaplan'a taziye ziyaretinde bulundu

Batman'a sığınan Suriyeli öğretmenler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan'a, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polisler için taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Türk Kızılayının yürüttüğü faaliyetlerde gönüllü çalışan bir grup Suriyeli öğretmen, Batman Emniyet Müdürülüğüne geldi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente yerleşen öğretmenlere, Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ de eşlik etti.

İl Emniyet Müdürü Akkaplan, Çevik Kuvvet Şubesi ve diğer birimleri ziyaret eden öğretmenler, polislere saldırıda şehit olanlar için başsağlığı dileklerini iletti, lokum ikramında bulundu.

Suriyeli Öğretmenler Koordinatörü Hüseyin Okçu, yaptığı açıklamada, terör saldırısından üzüntü duyduklarını söyledi.

Menfur saldırıyı lanetlediklerini bildiren Okçu, "Canımızla, kanımızla, her şeyimizle Türk polisinin yanındayız, acılarını paylaşıyoruz." ifadesini kullandı.

- "Hep birlikte arkanızdayız"

Tezdiğ ise terör saldırılarının amacının başta polisler olmak üzere toplumun moralini bozmaya yönelik olduğunu belirtti.

Polislerden morallerini bozmamasını isteyen Tezdiğ, "Biz daha güçlü bir moralle üzerlerine gideceğiz. Yalnız olduğunuzu sanmayın, hep birlikte arkanızdayız, yanınızdayız, önünüzdeyiz. Kızılay halkındır, halk yanınızdadır. Bunu böyle bilesiniz. Milletimizin başı sağ olsun, sizlerin başı sağ olsun, Allah beterinden korusun." dedi.

Çevik Kuvvet Şubesi Komiser Yardımcısı Cem Çeşme de acılarını paylaşmak adına yapılan ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Lojistik Şube Müdürü Yılmaz Mısırlı, içlerinin kan ağladığını kaydederek, "Ancak ülkenin güvenliği söz konusu olunca mecburen bastıracağız ve görevimize bakacağız." şeklinde konuştu.

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.