Taşerondan 900 bin kişi faydalandı

Taşerondan 900 bin kişi faydalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Bugün itibarıyla, öngördüğümüz üzere, merkezi idarelerde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızda, mahalli idarelerde 4C'den 4B'ye geçiş ve geçici mevsimlik işçilerimizle birlikte 900 bini aşan kişiye dokunan bir çalışmayı tamamlamış durumdayız. " dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Bugün itibarıyla, öngördüğümüz üzere, merkezi idarelerde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızda, mahalli idarelerde 4C'den 4B'ye geçiş ve geçici mevsimlik işçilerimizle birlikte 900 bini aşan kişiye dokunan bir çalışmayı tamamlamış durumdayız. Ben tüm emekçi kardeşlerimize, kıymetli ailelerine ve aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

BAKAN SARIEROĞLU'NUN TAŞERON İŞÇİ AÇIKLAMASI ŞÖYLE OLDU:

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çalışmalarımızı Ağustos'ta başlatmıştık. Hazırlık aşamasında 15 toplantı gerçekleştirmiştik. Hazırlık aşamasında altişveren işçisi çalıştıuran tüm bakanlıklarımızın görüşünü aldığımız toplantılar gerçekleştirdik. Ve Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı çalışmasını gerçekleştirdik. Dünya üzerinde de araştırdık ki, bu denli geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleşmedi.

TAŞERON İŞÇİ İÇİN E-KAP KURULDU

Kamu ve belediyede çalışan işçilerimizin kadroya geçişini gerçekleştirdik. Çok planlı ve programlı bir şekilde çalıştık. 90 gün içinde sürecin tamamlanacağını söyledik. E-KAP adıyla yeni bir yazılım hazırladık, bu yazılımla sürecin takibini gerçekleştirdik.

2-11 Ocak arasında işçilerimiz başvurularını yaptılar. Sonra kadro hakkı kazananlar ilan edildi. İtirazlar oldu, değerlendirmeler yaptık. Sınav sürecimiz gerçekleşti, güvenlik soruşturmaları yapıldı. 2 Nisan'dan itibaren kadro geçişleri tamamlandı.

Taşerondan 900 bin kişi faydalandı

 

TAŞERON İŞÇİ İÇİN 27 BİN 77 KOMİSYON KURULDU

Zor bir süreçti, konuyla ilgili çalıştığımız arkadaşlarımız da biliyor.

Sabahlara kadar çalıştık. Hala sistemimize girişler devam ediyor. Biz de aynı heyecanı yaşadık. 15 bin 352 işyerinde yürüttük süreci. İşçilerimizin başvuru, sınav ve itiraz işlemleri için 11 bin 97 sınav komisyonuyla birlikte 27 bin 77 komisyon kuruldu. Bu komisyonlarda toplam 145 bin 151 kamu görevlisi arkadaşımız sabahlara kadar çalıştı sürecin sağlıklı yürümesi için. Tüm idarelerde 900 bin kişiye dokunan çalışmamız tamamlandı.

Bu süreçte, bu kadar başarılı bir çalışmayı gölgede bırakmaya yönelik, farklı algılara yönelik bir kampanya vardı. Bunlarla da mücadele ettik. Eğitim faaliyetleri yaptık. Altisveren.gov.tr isimli bir web sitesi kurduk. Bilgilendirmeleri buradan yaptık

745 BİN TAŞERON İŞÇİ SORUSU

81 ilimizdeki tüm valilerimizi, belediye başkanlarımızı bilgilendirdik. SGK il müdürlerimiz tüm süreçte aktif görev aldı. Kamu görevlerine 2 bin 285 saat eğitim verildi. Alo 170'den 745 bin çağrıyı cevaplandırdık. Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde herkes üzerine düşen özveriyi gösterdi, emekçi kardeşlerimizle ilgili tarihi bir süreç gösterdik. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır.

Çok yoğun bir çaba sarf ettik. Bir sürü şey söylendi, söylenmeye devam edecekler

. Onlar konuşur, biz yaparız. Emekten yana duruş sergileyen, vicdan sahiplerinin de bakanlığımızın, hükümetimizin gösterdiği bu hassasiyeti gösterdiklerini biliyorum.

İşimiz ortada. Bunun takdirini çalışanlarımız gösterecektir. Tüm belediye başkanlarıyla temas içinde olduk. Her kesimin hakkını korumak adına irademizi ortaya koyduk. Tüm partilerimizin milletvekilleriyle istişare ettik.

Hak-İş, Türk-İş ile yoğun temaslarımızı gerçekleştirdik. Bazı aksaklıkların yaşanması muhtemeldi, planlarımızı yapmıştık. Herkese teşekkür ediyoruz. Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çok teşekkür ediyorum. 90 gün sonunda başarıya ulaştık. Valilerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki genel müdürlerimize, müsteşarımıza, bakanlıklarımızda çalışan herkese teşekkür ediyorum.

TAŞERON İŞÇİLERDE ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Milleine sevdalı bir lidere sahibiz. Başka çalışmalarımız da olacak. 16 senedir yaptığımız uygulamaların daha iyisine ulaşmak için önümüzdeki dönemde sürdüreceğiz. İçişleri Bakanlığımız, işe alımk süreçleriyle ilgili bir yönetmelik yayınlayacak. Biz de Maliye Bakanlığı ile birlikte işçi alımıyla alakalı çalışmalar içindeyiz. İşçilerimizin çalışma koşullarında değişiklikler yapacağız. Yüzde 10 zam açıklamıştık. 4. dönem toplu sözleşmede 4C'den 4B'ye geçen kardeşlerimiz haklardan faydalanacak.

Taşeron işçilerimizde gelirlerden çalışma koşullarına kadar iyileştirmeler yapılacak.

REKOR TAŞERON İŞÇİ SAYISI SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA 148 BİN 489 KİŞİ KADROYA GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı'nda 819 taşeron işçi, TBMM 1157, Çalışma Bakanlığı'nda 7 bin 480 kişi, Sağlık Bakanlığı'nda 148 bin 489 kişi kadroya geçti. Güvenlik soruşturmasında 572 kardeşimiz bu süreçten faydalanamadı. Çok abartılı rakamlar ifade ediliyor. Aile Bakanlığı'nda 31 bin 991 bin kişi. Toplam 900 bini aştı kadro alanlarda. 114 bin 432 kişi İstanbul'da, Ankara'da 66 bin 512, İzmir'de 34 bin 432 kişi kadroya geçti.

Üniversitelerimizde, Anadolu 2 bin 649, Gazi'de 2 bin 153, İstanbul Üniversitesi'nde 3 bin 734 kişi kadroya geçti.

İBB'de 21 bin 888 kişi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 4 bin 77 kişi, Tunceli Belediyesi'nde 135 kişi kadroya geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.