'Türkiye genelinde 150 bin boş iş pozisyonu var'

'Türkiye genelinde 150 bin boş iş pozisyonu var'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Türkiye'de işsizlik var' diyoruz ama bugün İŞKUR'da Türkiye genelinde 150 bin boş iş pozisyonu var."

Muğla'da, iş gücüyle işvereni bir araya getirebilmek için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından "Muğla 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde aradığı iş gücüyle buluşmak ve istihdam konusunda katılımcılara bilgi vermek amacıyla çok sayıda kurum ve işletme stant açtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dinamik aktif iş gücü yüksek olan bir ülke olduğunu söyledi.

Teknolojinin gelişmesi, sanayileşme ve ülkenin içinde bulunduğu konjonktürel durumun işsizlikle ilgili yükselen bir grafiği ortaya çıkardığını belirten Nacar, "En son açıklanan TÜİK raporunda yüzde 12,7 işsizlik rakamlarımız var. Yalnızca Çalışma Bakanlığı olarak değil devlet olarak ortaya konan irade ile bu rakamlar yavaş yavaş aşağıya düşüyor. Bu yılın sonunda da yüzde 9'lara kadar düşeceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Ülkede birçok vatandaşın iş beğenmediğine dikkati çeken Nacar, "Türkiye'de işsizlik var' diyoruz ama bugün İŞKUR'da Türkiye genelinde 150 bin boş iş pozisyonu var. Sadece Muğla'da 18 bin boş iş pozisyonu olup, bugün bu salonda çalışmak isteyen herkesin yarın eğer çalışmak istiyorum diyorsa iş bulabileceği bir ortam var." diye konuştu.

- "Muğla'da hedefimiz 30 bin kişiyi iş sahibi yapmak"

Muğla Valisi Amir Çiçek ise amaçlarının istihdam alanlarını gün geçtikçe büyütmek ve işsizlik oranını en alt seviyelere çekmek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin istihdamın artışında etkili olduğunu belirten Çiçek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Milli İstihdam Seferberliğini başlattığında İŞKUR ve SGK Müdürlüğümüz ile eksiklerimizi tespit ederek, yapılması gerekenler konusunda çalışmalarımıza başladık. İşverenlerimizle bir araya gelerek projenin kendilerine kazandıracaklarını anlatarak istihdam seferberliğini duyurmaya çalıştık. En kısa sürede bu çalışmalarımızın sonuçlarını aldık. İki aydan az bir sürede 10 bine yakın vatandaşımız bu projeden faydalanarak iş sahibi oldular. Muğla'da hedefimiz 30 bin kişiyi iş sahibi yapmak. Ben inanıyorum ki yılsonuna kadar 50 bini de geçeceğiz." dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Çiçek, "O gece vatanını, bayrağını, milletini, devletini seven sağduyulu vatandaşlarımız meydanlara koştu. 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı' diyerek, vatanına, bayrağına, devletine sahip çıktı. Vatandaşlarımızın iyi şartlar altında ve niteliklerine uygun işlerde çalışmalarını sağlamak bizlerin görevi. Türkiye büyüdü, güçlendi ve daha da güçlü olacak. Fuarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi. Konuşmaların ardından istihdama katkı sağlayan işletmelerin temsilcilerine teşekkür belgesi verildi.

Plaket törenin ardından Vali Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli fuarın açılış kurdelesini kesti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.