'Vatan haininin ismini taşımak istemiyorum'

'Vatan haininin ismini taşımak istemiyorum'

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile aynı ismi taşıyan Fetullah Batır, "Terör örgütü elebaşı olan vatan haini birisiyle aynı ismi taşımak istemiyorum" diyerek adının "Fetih" olarak değiştirilmesi amacıyla mahkemeye müracaat etti.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren evli ve bir çocuk babası olan Fetullah Batır (28), örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile aynı ismi taşımamak istemediği için adının değiştirilmesi amacıyla bir dilekçe hazırlayarak Patnos Asliye Hukuk Mahkemesine müracaat etti.

Batır, dilekçesinde, "Terör örgütü elebaşı olan vatan haini birisiyle aynı ismi taşımak istemiyorum" diyerek kimliğindeki "Fetullah" isminin "Muhammed Fetih" olarak değiştirilmesini talep etti.

Fetullah Batır, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ elebaşını akıllara getirdiği için çok sevdiği ismini değiştirmeye karar verdiğini söyledi.

Ailesinin de desteğini aldığını belirten Batır, "İsmimin terör örgütü lideri olan Fetullah Gülen'le benzerliği nedeniyle şu an sıkıntı yaşamaktayım. Aile bireylerimin de isteğiyle ismimi değiştirmek istiyorum. Mahkemenin de uygun görmesi halinde yeni ismimin 'Muhammed Fetih' olarak değiştirilip tescil edilmesini istiyorum." dedi.

Batır, darbe girişimi sonrası vatandaşlar ile meydanlarda darbeye karşı durduğunu belirterek, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü mezunu olmasına rağmen isminden dolayı iş başvurularının kabul edilmemesinden yakındı.

Adının Fetullah Gülen ile aynı olmasından dolayı mağdur olduğunu dile getiren Batır, şunları aktardı:

"Çevremdeki insanların bana 'FETO' ya da 'FETÖ' demesini istemem. Bunun üzerine ben de ismimi değiştirmeye karar verdim. Ailemle konuştum, ismimi değiştirme kararı aldım. Özellikle 'Fetih' ismini taşımak istiyorum. Çünkü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan olaylarda vatanına, milletine, bayrağına, toprağına sahip çıkan ve 'fetih' duygusu ile hareket eden bir zihniyetin toplumumuza kazandırılması için 'Muhammed Fetih' ismini almaya karar verdim."

Batır, Anadolu'nun düşmanlarca hiçbir zaman fethedilemeyeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terör örgütü elebaşı ile aynı ismi taşımayacağım. Muhammed Fetih olarak, İstanbul'un fethindeki fetih ruhuyla tüm Türk topraklarının hiçbir zaman başka zihniyetlerce fethedilemeyeceğine ve ilelebet Türk yönetiminde kalacağına inanıyorum. Bu ruhu, bu bilinci, bu inancı çocuklarımıza aşılayarak gelecek neslimizin hür, güçlü ve hiçbir terör örgütlerine boyun eğmeyecek bilinçte olmasını temenni ediyorum."

İdris Emre Savman

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.