Yedikleri gıdadan zehirlenen 13 öğrenci hastanelik oldu

Yedikleri gıdadan zehirlenen 13 öğrenci hastanelik oldu

Yığılca ilçesindeki bir ortaokulda 11 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Düzce'nin Yığılca ilçesinde, 11 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Mevlana Ortaokulu'nda eğitim gören bir grup öğrenci, "Yerli Malı Haftası" kapsamında düzenledikleri etkinlik için marketten meyve suyu aldı.

Velilerin hazırladığı yiyeceklerle meyve suyundan içen 11 öğrencinin rahatsızlandığını fark eden sınıf öğretmeni, durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Okula gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan 11 öğrencinin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

- "Öğrencilerin sağlık durumu iyi"

Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin tükettiği ürünlerden dolayı zehirlendiklerinden şüphelendiklerini belirterek, "Ailelerin getirmiş olduğu ürünler ve marketlerden alınan ürünlerden gerekli numuneler alındı. Olayın takibini başlattık. Gerekli incelemeler yapılacak. Ailelerimize konu ile ilgili haber verdik." diye konuştu.

Kaymakam Sancaktutar, 11 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydederek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce gerekli çalışmaların başlatıldığını sözlerine ekledi.

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.