Zabıtalar 'okullu' olacak

Zabıtalar 'okullu' olacak

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, "Belediyeler Akademisi" projesini hayata geçirmek istediklerini belirterek, bu kapsamda bir zabıta okulu açmayı planladıklarını bildirdi.

TBB'nin ev sahipliğinde zabıta daire başkanları ve müdürlerinin katılımıyla bir otelde düzenlenen "1. Zabıta Çalıştayı"nın açılışında konuşan Güngör, zabıta teşkilatının görevinin, vatandaşların kurallara uymasını rehberlik yöntemiyle göstermek olduğunu söyledi. Güngör ilki düzenlenen çalıştayın, zabıta teşkilatının gelişmesi ve sorunlarına çözüm bulunması açısından önemli bir platform olarak gördüklerini kaydetti. Güngör, "Zabıta teşkilatımızın her zaman özverili olarak çalıştığına da inanıyorum." dedi.

Güngör, en az üç yıl içerisinde zabıta okulları projesini hayata geçireceklerini belirterek, "Belediyelerimizin çalışanlarına yönelik eğitim ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir belediyeler akademisi projemiz var. Bu noktada bölümlerden biri zabıta okulu olacak. Ben şuna inanıyorum bu okulda zabıta personelimizin belki üç ay belki altı ay ilerde 3 yıl, polis teşkilatında olduğu gibi bir eğitimden geçmesini arzuluyoruz. İnşallah bu eğitim projemizi üç yıl içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ise zabıtaların, halkın ve belediyelerin "gören gözü" olduğunu söyledi. Balcı, zabıta teşkilatının sorunlarının kurumlarla işbirliği içinde çözülmesinden yana olduklarını belirterek "Şehir yönetimi, belediye yönetimi bir ekip işidir. Özellikle belediyelerin halka dönük yüzü olan zabıta teşkilatı vatandaşlarımızla sürekli ilişki halindedir. O yüzden zabıtalar belediyeleri sokakta ve her yerde temsil ederler." ifadelerini kullandı.

Balcı, ağır koşullar altında çalışan zabıta teşkilatı mensuplarına da teşekkür etti.

Çalıştayda zabıta teşkilatına yönelik tanıtım filmi izlendi. Konuşmacılara ise TBB tarafından teşekkür plaketi verildi. Üç gün sürecek çalıştayda "zabıtanın gelecek vizyonu", "zabıta teşkilatında istihdam ve eğitim" gibi konular ana başlıklar halinde ele alınacak.

Aykut Karadağ

 
 
Anadolu Ajansı 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.