Öğretmen atamaları son günlerde gündemin ana konusu olmuş durumda. 20 Bin Öğretmen Atamasında Yeni Mülakat Sistemi uygulanacak mı? Mebpersonel.com olarak siz öğretmen adaylarımız için yeni mülakat sisteminin uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili ayrıntıları paylaşıyoruz.
Milli Eğitim Bakanı; 20 bin öğretmen atamasıile ilgili ne demişti?
Atama bekleyen on binlerce öğretmen adayı 10 bin ek öğretmen ataması için verilen sözün tutulmamasından dolayı hayal kırıklığına uğradı. Milli Eğitim Bakanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 10 bin ek öğretmen ataması hakkında sorulan soruyu yanıtsız bırakmış, öğretmen atamasının 2018 yılında olacağını ifade etmişti.
2017 KPSS PUANINA GÖRE OLACAK
2018 Merkezi Yönetim Kanun Tasarısı ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri sürüyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinden gelen soruları yanıtlandıran Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 2018 yılında 20 bin öğretmen yapılacağını belirterek ataması yapılacak 20 bin öğretmen için 2017 KPSS sınavının baz alınacağını açıkladı.
20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDA YENİ MÜLAKAT SİSTEMİ UYGULANACAK MI? YENİ MÜLAKAT SİSTEMİ NELERİ GETİRİYOR?
Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın önceki açıklamalarını hatırlayalım.
BAKAN YILMAZ:
ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKATI KALDIRMAYACAĞIZ'
Öğretmen atamalarında mülakatında kaldırılmayacağını açıklayan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: "Mülakatları kaldırmayacağız. En son 20 bin öğretmen atadık. İtirazlar çok azdı. Arkadaşlardan bilgi istedim. Kendi almış olduğu puanla bu mülakat nedeniyle 3 bin kişinin sıralaması değişmiş. Dolayısıyla da o 3 bin kişiyi gelecek dönemde mümkün olduğu kadar daha da azaltalım ki herkes bunu kabullenebilsin. Mülakatta bu zordur. Ama ilk yapılanda bu daha fazlaydı. Bu mülakatta daha az itiraz oldu. Önümüzdeki dönemde inşallah herkesin itiraz edemeyeceği bir sistemi ortaya koyacağız."
Bakan Yılmaz'ın bu açıklamasına göre MÜLAKAT sisteminde herhangi bir değişiklik olmayacak fakat gelen itirazlara göre bakanlığın mülakat komisyonlarında ve puanlamasında daha adil olunması konusunda çalışmalar yapılacağını söyleyebiliriz.
MEBPERSONEL/ÖZELHABER
www.mebpersonel.com
3000 başvuru olmuş mülakattaki haksızlıklara. Ya Hz. Ömer bir kişinin hakkını ararken bunlar 3 bini azımsıyor. Alacağınız bedduların sonu yok. Ve akp ye oy verenleri de küstürdüğünüzü bilin.
Siz bu gidişle 2019 da hava alırsınız
sayın bakan bey kime sormuş da itiraz azmış. toplum çok itiraz ediyor ama, ohal den dolayı sesleri çıkmıyor. seçimde sesleri çok çıkar benden demesi...
Güvenlik sorusturmasina dönsün basari basarisiz densin. 3 bin kisinin siralamasinin degismesi ne demek anlamak cok mu zor. Bir kisinin siralamasinin degismesi bile kac kisinin yerini degistirir?
Sayın yetkililer istifa dönüşü açıktan yeniden atamayı ihmal etmeyin lütfen.
sayin rei̇si̇mi̇z adalet i̇çi̇n di̇ploma ve staj notu mülakata i̇lave olsun.adaletli̇ si̇stem di̇ploma notu ve staj notu i̇le mğlakat i̇sti̇yoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuz.saygilar
mülakat:torpil
Hak ve adalet için mulakata son verilmeli. Yeni mağdurlar olmasin.