2 malzeme ile tuzu gidiyor: Zeytinin fazla tuzu nasıl alınacak

2 malzeme ile tuzu gidiyor: Zeytinin fazla tuzu nasıl alınacak

Zeytin de bulunan fazla tuzu almak istiyorsanız bu yolu denemelisiniz. Türk mutfağında bulunan pek çok kişi zeytine eklemem fazla tuzu bu şekilde alıyor.

Zeytin de fazla olan tuzun alınması için etkili yol aranıyorsa, Türk mutfağında kullanılan yollar denenmelidir. Zeytin sağlık açısından pek çok faydası bulunan r besindir. Ancak fazla tuz barındırabilir. Böyle bir durumda zeytin tadı korunarak fazla tuzun alınması önemlidir.

Zeytin de bulunan fazla tuzun alınması açısından etkili bir yol bulunuyor.

Zeytin içerisine tuz genelde acısını alması açısından katılmaktadır. Aynı zamanda daha lezzetli olması açısından tuzlu suda bekletilmesi gereklidir.

1 yıl boyunca etkisi sürüyor, zeytinlere ekleyin

Evde uygulanan birkaç pratik yöntem uygulanarak siyah zeytinleri tozundan kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. İşte detaylar...

Suda bekletilmelidir

Şu siyah zeytin de bulunan tuzu azaltması açısından en sık kullanılmakta olan yoldur. Siyah zeytin de bulunan tuz miktarına göre su içinde bekleme süresi de arttırılmaktadır. Bu yol ile pasif difüzyon olayı gerçekleşmektedir. Zeytin de bulunan fazla tuzdan kolay bir şekilde kurtulmak mümkün olmaktadır.

Sirke yöntemi denebilir

Tuzlu siyah zeytinler tüketilmemesi öncesinde sirkeli su içerisinde bekletilmeyi gereklidir. Bu kullanılan yol oldukça etkilidir. Kısa süre içerisinde zeytinin tozundan kurtulabilirsiniz. Ancak zeytinlerin üzerine sirke kokusu sinebilir. Bunun için ise zeytin tüketilmeden öncesinde bol su kullanılarak yıkanmalıdır.

Zeytinin fazla tuzunun alınması açısından bu yollar denenecek hem lezzetli hem de sağlıklı zeytinler elde etmek mümkündür. Türk mutfağında bulunan ustaların kullandıkları bu basit yöntemler ile zeytinler istenilen lezzetler de tadılabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum