2024 31. dönem POMEM başvuru sonuçları: POMEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 31. dönem POMEM başvuru sonuçları: POMEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) başvurularını tamamlayan adaylar tarafından “2024 POMEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?” Sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında yer aldı.

“Peki 2024 POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak? POMEM sonuçları sorgulama ekranına nasıl ulaşılabilir?” gibi sorunların cevapları ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

POMEM başvuruları tamamlandı!

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) lisans mezunu 6 bin erkek, bin 500 kadın olmak üzere 7 bin 500 öğrenci alınacağının duyurulmasının ardından, 31. Dönem POMEM giriş sınavı için 4 Nisan’da başlayan ön başvuru süreci 14 Nisan saat 17.00’de sona erdi. Tüm adaylar, http://www.pa.edu.tr adresi aracılığıyla e-Devlet şifresiyle ön başvurularını tamamladı. POMEM ön başvuru işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte, adayların gözleri ön başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi.

2024 POMEM ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) başvurular geçtiğimiz haftalarda başlamasının ardından, http://www.pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifresiyle girip ön başvurularını tamamlayan adayların, ön başvuru işlemlerinin sona ermesi ile birlikte ön başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih merak konusu olmaya devam ederken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat, 04 – 14 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen, 31. Dönem POMEM başvuru sonuçlarının 10 gün içerisinde açıklanması tahmin ediliyor. Konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmesi ile birlikte, haber kanalımızda yer verilecektir.

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) başvurularını tamamlayan adaylar, 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar, başvuru ücret ve hesap bilgileri gibi bilgiler Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) adresi üzerinden duyurulacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ve aynı zamanda da, Lisans mezunu ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gibi POMEM başvuru şartları taşıyan adaylar, ilgili sınavlarda başarılı olması ile birlikte polis meslek eğitim merkezlerinde eğitim görerek, eğitim sonunda başarılı olan adaylar Polis Memuru atamaları gerçekleşecektir.