2024 ulusal staj programı sonuçları ilan edildi! Programın başvuru sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

2024 ulusal staj programı sonuçları ilan edildi! Programın başvuru sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

Mart ayında başvuruları tamamlanan ve yoğun ilgiyle karşılaşılan Ulusal Staj Programı sonuçları açıklandı. Stajyer bilgisi işverenlere iletildi. Yoğun başvuru alan program sonuçları açıklandı.

Öğrencilere kamu ve özel sektörde staj imkanı sağlayan Ulusal Staj Programı staj sonuçlarını açıkladı. 12 Mart tarihinde Kariyer Kapısı üzerinden alınan başvurular sonucunda gençler sonuçların açıklanmasını bekliyordu. T.C Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden gelen açıklamaya göre stajyer başvuruları işverenlere sunuldu. O halde, 2024 Ulusal Staj Programı başvuruları sonuçları açıklandı mı, nasıl ve nereden sorgulanabilir? Detaylar haberimizin devamında…

Ulusal staj programı (UPS) sonuçları açıklandı! Nasıl sorgulanır?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları ofisi açıkladı: ‘ulusal staj programı stajyer havuzu bugün işverenlerin erişime açıldı. 5 yıldır başarıyla yürüttüğümüz programda staj teklifleri yıl sonuna kadar gönderilecek. Gençlerimize başarılar diliyoruz. İşverenlerimiz ve tüm taraflar için hayırlı olsun.’ Şeklinde açıklamasını duyurdu.

Ulusal staj programı başvuru sonuçları nasıl sorgulanır?

Adaylar, işverenlerin havuzuna stajyer bilgilerinin düşmesiyle birlikte yıl sonuna kadar staj tekliflerini beklemeye başladı. Yapılan açıklamada belge kontrolü ve değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuçların ilan edileceği açıklandı.

Ulusal staj programı nedir?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yapılan açıklamalar şöyle Gençlerimizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı (USP) başlatılmıştır.

Bu program öğrencilere; şeffaf ve yenilikçi bir değerlendirme sistemi ile istihdam sağlamaktadır. Öğrencilerin kariyer olanaklarına daha rahat erişebilmelerine, fırsat eşitliğinin sağlanmasına olanak sağlamaktadır. Her alanda staj alanı sunmaktadır.

Programa başvuru yapan öğrencilerin yalnızca staj dönemleri değil tüm okul hayatları boyunca sergiledikleri yeterliliklerin ortalaması alınarak bir puan sistemi belirlenmiştir.

Ülkemizde oldukça başarılı olan bu staj sistemi yurt dışında da oldukça beğeni kazanmıştır. Bildiğiniz üzere OECD tarafından ülkelere örnek uygulama olarak tanıtılmıştır. Bu program öğrencilerin iş hayatındaki profesyonel yanları gösterirken hayatı deneyimlemeyi ve bu kariyer yolcuklarında yanlarında olmayı hedeflemiştir.