3600 ek gösterge için 18 bin imza TBMM'ye sunuldu

3600 ek gösterge için 18 bin imza TBMM'ye sunuldu

Ek göstergeden yararlanacak olan 4 meslek grubu arasında bulunan sağlık çalışanları 18 bin imza toplayarak Meclis'e gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan ikinci 100 günlük eylem planında eğitim emekçilerine 3600 ek gösterge verileceği ifade edilmiş, fakat sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ek gösterge talepleri gündeme alınmamıştı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yerel seçime gidildiği süreçte ek gösterge taleplerinin seçim malzemesi haline getirilmesine karşı imza kampanyası başlatmıştı. SES Merkez Yürütme Kurulu üyeleri 27 ilde toplanan 18 bin imzayı bugün Ankara’da PTT’den Meclis Başkanlığı’na ve Meclis’te grubu bulunan partilere gönderdi.

PTT önünde yapılan basın açıklamasını SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara okudu. Kara “İktidar sürekli olarak emekçilerin haklı ve meşru taleplerini seçim malzemesi haline getirmeye devam ediyor. 24 Haziran seçiminde de birçok talep bu şekilde seçim mazlemesi yapılmıştı. Bunların başında da ek gösterge yer almaktaydı” dedi.

100 günlük sürenin dolmasına 11 gün var, gelişme yok
Kara, AKP’nin ikinci 100 günlük eylem planında eğitim emekçilerine 3600 ek gösterge sözü verdiğini anımsatarak “İkinci 100 günlük sürenin dolmasına 11 gün kalmışken ne eğitim emekçilerinin ne sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek göstergesinde herhangi bir gelişme yoktur” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçisis daha fazla vaat dinlemek istemediklerini, toplu sözleşme taleplerinin içinde yer alan, gerek çalışırken gerek emeklilikte insanca yaşayacak ücret alabilmek için ek göstergelerin derhal arttırılmasını talep ettiklerine dair dilekçelere imza atmışlardır.

Hakkımız olanı istiyoruz!

Tüm siyasi partilere çağrımızdır.

657 sayılı kanun ekli 1 sayılı cetvelde düzenlenen ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan tüm emekçileri kapsayacak şekilde en az 3600 ek gösterge alacak şekilde kademeli olarak yükseltilmesini istiyoruz.

3600 ek gösterge ve bütün taleplerimiz için mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Kaynak: sendika.org

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.