Bu haber ev sahiplerini ilgilendiriyor! Vergi dairesinden uyarı gelmeden gelir beyannamesini doldurun!

Bu haber ev sahiplerini ilgilendiriyor! Vergi dairesinden uyarı gelmeden gelir beyannamesini doldurun!

Ev sahibi olanların sahip oldukları evlerden elde ettikleri gelirlere ilişkin gelir beyan süreçleri tamamlandı. Beyanname vermeyenler ceza alacak mı? İşte detaylar…

Konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşların kazançları için kira gelir beyanname süreci tamamlandı. Gelir beyanı yapmayan mal sahipleri ceza ile karşılaşabilirler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapmış olduğu açıklamasında, kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde ettiği halde beyanname getirmeyen mükellef vatandaşların tespit edildiğini belirtti. Ardından, "Beyanname doldurmayanlar, vergi dairelerinden yazı gelmeden pişmanlık hükümlerinden yararlanarak beyanname verebiliyor. Pişmanlıkla beyanname verildiğinde ceza kesilmiyor." diye ekledi.

Beyanname vermesi gereken mükellefler tespit edildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; kira gelirlerine ilişkin beyanname sürecinin sona ermesi ile birlikte yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Gelir İdaresi Başkanlığının, mükelleflerin vergi verme konusunda gönüllü uyumunu artırması beklenen uygulamaları hayata geçirdiğini hatırlatan Şimşek, bu senenin başlangıcında, kira geliri elde ederek beyanname vermesi gereken mükelleflerin tespit edilmesine ve bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti.

Şimşek, bu kapsamda öncelikle bankalar, sigorta şirketleri, tapu ve nüfus idareleri başta olacak şekilde çok sayıda kurumdan elde etmiş olduğu bilgileri kullanarak yaptıkları analizler sonucunda, kirada olduğu tespit edilen yaklaşık 1,5 milyon konut için fiili denetim çalışmaları başlattığını açıkladı.

Vergi dairesinde çalışanlarla birlikte kapı kapı ziyaret edilen konutlarda, evin sahibine, kiracıya ve kira tutarına ilişkin bilgilerin kayıtlara geçtiğini aktaran Şimşek, bu işlem çerçevesinde 400 binden fazla adreste fiili kontrollerin gerçekleştiğini belirtti.

"Beyanname sayısında yüzde 27 artış oldu”

Bakan Şimşek açıklamalarının devamında şunları kaydetti;

"Başkanlık, beyan döneminin başlama tarihi olan 1 Mart'tan önce beyanname vermesi gereken ile beyan dönemi içinde beyanname vermeyen 1 milyondan fazla mükellefe bilgilendirme ve hatırlatma SMS'leri gönderdi. Beyan dönemi süresince vergi daireleri ile birlikte alışveriş merkezlerinde kurulan stantlar aracılığıyla da mükelleflerin beyannamelerini kolayca verebilmeleri sağlandı."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.