Hangi Memurlar Kurum Yemekhanelerinden Ücretsiz Yararlanabiliyor?

Hangi Memurlar Kurum Yemekhanelerinden Ücretsiz Yararlanabiliyor?

Devlet memurlarından bazıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yemekhane servislerinden yararlanırken herhangi bir ücret ödemiyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele yemek yardımı yapılırken, yemek masrafının belli bir miktarının ilgili personel tarafından karşılanması zorunlu tutulurken, bazı personel hakkında ise yemek masrafının bir kısmını karşılama zorunluluğu bulunmamaktadır.

Yiyecek yardımının yapılması

Devlet memurlarının yiyecek yardımından hangi hallerde ve ne şekilde faydalanacağı ile bu yardımın uygulanmasına ilişkin hususlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılmış bulunan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği ile belirlenmiştir.

Mevcut belirlemelere göre;

-Haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayan yerlerde, öğle yemek yardımı yemek verme şeklinde yapılabiliyor.

-Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışanlara, görevlerinin öğlen dışındaki diğer yemek saatlerinde de devam etmesi halinde üç öğüne kadar yemek yardımı verilebiliyor.

-Ankara, İstanbul ve İzmir illerinin büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde görev yapan memurların yemek bedelinin üçte ikisine kadar olan kısmı, diğer yerlerde görev yapan memurların ise yemek bedelinin yarısına kadar olan kısmı “yemek yardımı” olarak ilgili kurumların bütçelerine konulan ödenekten karşılanabiliyor.

-Yemek bedelinin kurumlarınca karşılanamayan kısmı ise yemek yiyen personelden alınıyor.

-Bazı personelin yemek bedelinin tamamı kurumları tarafından karşılanıyor. Bu personel, kurum yemekhanesinden ücretsiz yararlanıyor.

Yemek ücreti ödemeyen personel

Kamu çalışanlarından bazılarının yemek bedelinin tamamı kurumları tarafından karşılanmakta ve bu personel yemek ücreti ödememektedir.

**Yataklı tedavi kurumlarında (üniversitelerin yataklı tedavi kurumları dâhil) görev yapanlar. Bu personel, hastalar için oluşturulmuş yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanabiliyor.

**Yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapanlar. Bu personel, yatılı sosyal hizmet kuruluşlarından sosyal hizmet alanlar için oluşturulmuş yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanabiliyor.

**Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapanlar (A1, A2 ve C tipi acil sağlık hizmetleri istasyonları ile il ambulans servisi komuta kontrol merkezinde görev yapanlar hariç). Bu personel, il sağlık müdürlüklerinin yemek servislerinden veya il sağlık müdürlüklerince belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı yataklı tedavi kurumlarının yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanabiliyor.

Geçici görevli personelin yemek servisinden yararlanması

Yiyecek yardımı kapsamında olan kamu görevlileri başka bir kamu kurumunda geçici olarak görevlendirildiklerinde, geçici görevli bulundukları kurumda yemek servislerinin bulunması halinde bu kurumda yemek servisinden emsali personel gibi yararlandırılırlar.

Öğle yemeği servisinden faydalanan memur ve sözleşmeli personelden yemek bedeli olarak alınmakta olan ücretin en düşük mevcut tutarı şöyle ( 15 Ocak 2018 - 14 Ocak 2019 döneminde)

ÖĞLEN YEMEK SERVİSİNDEN YARARLANAN PERSONEL

15/1/2018 14/1/2019 dönemi

Memurlardan ek göstergesi;

*Olmayanlar

1,25 TL

*1100 veya daha az alanlar

2,10 TL

*1100’den fazla olup, 2200 veya daha az olanlar

2,58 TL

*2200’den fazla olup, 3600 veya daha az olanlar

3,33 TL

*3600’den fazla olup, 4800 veya daha az olanlar

4,41 TL

*4800’den fazla olanlar

4,91 TL

Sözleşmeli Personelden aylık brüt sözleşme ücreti;

*2.245 TL veya daha az olanlar

1,50 TL

*2.245 TL’den fazla olup, 3.790 TL veya daha az olanlar

2,58 TL

*3.790 TL’den fazla olup, 5.235 TL veya daha az olanlar

4,65 TL

*5.235 TL’den fazla olanlar

5,89 TL

kamudanhaber.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.