İnce'den Erdoğan'a 3600 ek gösterge çağrısı

İnce'den Erdoğan'a 3600 ek gösterge çağrısı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, polis, öğretmen ve hemşirelerin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı: ''Madem samimisin dürüstsün çıkar bir KHK seçimden önce ver.''

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Uşak mitinginde konuştu.

İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''16 senedir 3600'ü vermemişsin kasım ayında 3600 önergesini reddetmişsin şimdi çıkmışsın 3600'ü vereceğim diyorsun.

Sayın Erdoğan çözüm önerisi üretiyorum madem samimisin dürüstsün çıkar bir KHK seçimden önce ver. Çıkar KHK'yı. Cemevlerinin hukuki statüsünü tanıyacakmışsın neredesin 16 senedir? 16 sene sonra aklı başına gelmiş. İnce korku bu. Bu gidişle bunlar ince hastalığa tutulacaklar.

50 LİRALIK MAZOT KARŞILAŞTIRMASI

50 lira para aldın 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde 30 litre mazot alıyordun. 16 senenin sonunda bunu dolduruyorsun.

Al sana ekonomi al sana gelişmişlik. Cumhurbaşkanı seçildiğimde çocuk sayısına karışmam ama çocuk bezine karışırım. Benim Cumhurbaşkanı olarak görevim sizin çocuk sayınıza karışmak değildir.

Ülkemin nüfusu genç olsun isterim. Çocuk bezi KDV'si yüzde 18. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz. Benim işim çocuk bezindeki KDV'yi indirmek.

Çocuk maması bebek mamasında yüzde 8 KDV var. Bazılarında yüzde 18 var. Bebeğin mamasından yüzde 8 vergi alan bir devletten adam olmaz. Çocuğa süt içireceğim yüzde 8 KDV var.

''MARKAMIZ YOK''

Milletvekiliyken ahıra giren Muharrem İnce hayvancıların sorununu çözer. Tarımı destekleyeceğiz dediler. Biz tarımı tarıma dayalı sanayi ile birlikte planlayacağız.

Niye domatesi satıyoruz da ketçapı satmıyoruz? Bayramlarda 1000'ler lira verecekler biz birer maaş demiştik. Çaldılar ama kötü kopya. Bu böyle olmaz.

Doğru olan emeklilere o yıl asgari ücret kaç para ise onu vermektir. Markamız yok. Gençler evlatlarım öğrencilerim sizi iyi eğiteceğiz siz marka oluşturacaksınız.

''40 MİLYON DOLARLA 2 MİLYON KONUT YAPARDIK''

İki yıl içerisinde hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz. Türkiye'de 4 milyon Suriyeli var. Bunlara 40 milyar dolar para harcadık.

40 milyar dolar para ile konut yapsaydık 2 milyon konut yapardık. 40 milyon dolarla 2 milyon konut yapardık. 2 milyar dolara saray yapacağımıza konut yapsaydık 100 bin ev yapardı.

''HER 3 AYDA BİR 'DEVLET İSTİŞARE KURULU'NU TOPLAYACAĞIZ''

Bizim sloganımız 'Her aileye bir ev her eve bir maaş' olacak. Akşam bana gazeteciler soruyor diyor ki 'Ne yapacaksın?' İlk işim ekonomi. Merkez Bankası bağımsız olacak. Merkez Bankası Başkanını CHP Genel Merkezi'ne çağırmam ben. Her 3 ayda bir Devlet İstişare Kurulu'nu toplayacağız.

''SARAYIN MERMERLERİ AFYON'DAN MI HİNDİSTAN'DAN MI?''

Geçtiğimiz günlerde bir medya kuruluşu el değiştirdi para Ziraat Bankası'ndan bulundu. Ziraat Bankası'nın görevi medya mı Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi verdi bu medya kuruluşuna. Bu parayı KOBİ'lere verseydi 10 bin KOBİ'ye 450'şer bin lira verirdi. Çiftçiye verseydi 100 bin çiftçiye 45'er bin para yapardı. Milliyim diyor. Sarayın mermerleri Afyon mermerleri mi Hindistan mermerleri mi? Sarayın mermerleri Afyon'dan mı Hindistan'dan mı? Böyle yerli milli olur mu? Yerli milli burada. Herkesin Cumhurbaşkanı olacağım.

''PROJEMİZ 3 B''

Projemiz 3 B. Barışacağız büyüyeceğiz adil bölüşeceğiz. Bakalım bu mitingleri kimler gösterecek özel kanallar bile TRT'den daha iyi. Hepimiz elektrik faturalarında TRT payı ödüyoruz. Niye göstermiyorsun? TRT'ye hakkımız haram olsun mu? Onu da adam edeceğiz. Cumhurbaşkanı olduğumda bu yalaka takımı o zaman da benim borazanlığımı yapmaya çalışacaklar. O yalaka takımını bana da borazanlık yaptırmayacağım.''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.