İşe göre esnek çalışma modeli: mesai günleri değişiyor

İşe göre esnek çalışma modeli: mesai günleri değişiyor

Ankara'da gerçekleşen Çalışma Meclisi toplantısı, iş dünyasında yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor. Emekli, memur maaşlarının yanı sıra asgari ücretlerin de görüşüldüğü toplantının gündeminde esnek çalışma saatleri de yer aldı.

İşçi, işveren, memur, çiftçi ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelerek değerlendirdiği bu konu, iş dünyasında önemli bir değişimi tetikleyebilir.

Esnek çalışma modeline yeşil ışık

Bakan Işıkhan, dijitalleşme ve teknoloji ilerleyişiyle birlikte işgücü piyasasının dönüşebileceğini ifade etti. Bu bağlamda, esnek çalışma saatleri konusuna da olumlu yaklaşıldığını belirtti. Toplantıda TİSK Başkanı Akkol'un da desteklediği bu model, iş dünyasında genç nesil ve kadın istihdamını artırma potansiyeline sahip.

Ancak, esnek çalışma modellerinin uygulanmasıyla birlikte iş güvencesi konusu da gündeme geldi. Özellikle memur kesimi, bu konuda endişelerini dile getirdi. Bakan Işıkhan, özel politikalarla kadın ve genç istihdamını teşvik etmenin önemini vurguladı. Bu süreçte sendikal örgütlenmenin de koruyucu bir rol üstleneceği belirtildi.

Uzaktan çalışma modeli öne çıkıyor

Özellikle pandemi sonrası dönemde uzaktan çalışma modelinin artış gösterdiği belirtildi. TİSK Başkanı Akkol, bu modelin daha da yaygınlaştırılması gerektiğini savundu. Uzaktan çalışma, işverenler için maliyet avantajları sağlarken, çalışanlar için de esneklik ve konfor sunuyor.

Esnek çalışma nedir?

Geleneksel çalışma modellerinin dışında, iş saatleri, çalışma yerleri veya çalışma yöntemlerinin farklılaştığı esnek çalışma modelleri, iş dünyasında yeni bir çağın kapılarını aralıyor. Uzaktan evden çalışma, süreli çalışma, kısmi süreli çalışma gibi farklı modeller, çalışanların ihtiyaçlarına ve işverenlerin esneklik taleplerine cevap veriyor.

Bu gelişmeler, iş dünyasında çağa ayak uydurmayı hedefleyenler için yeni fırsatlar sunarken, çalışma hayatının geleceğini şekillendirecek önemli adımlar olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.