Kabine bu hafta toplanıyor: ana gündem maddesi ise öğretmen atamaları!

Kabine bu hafta toplanıyor: ana gündem maddesi ise öğretmen atamaları!

Atama bekleyen yüzlerce öğretmen adayın gözü kulağı, Kabine toplantısının yapılacağı tarihe çevrilirken, sonunda heyecanla ve merakla beklenen Kabine toplantısı tarihi belli netlik kazandı. İşte sizlerle Kabine toplantısının gündem konuları...

Kabine 6 Mayıs pazartesi günü saat kaçta başlayacak?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşmeyen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının bugün itibariyle başlayacağı bilgisi verildi. Kabine toplantısında ana gündem maddesi ise öğretmen atamaları olacak. Kabine toplantısından sonra belirlenecek atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı ile ilgili bilgiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla toplantı sonrasında kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Beştepe’de gerçekleşen ve önemli konuların tek tek görüşüleceği kabine toplantısının yeni tarihi ile birlikte saat kaçta başlayacağı bilgisi de verildi. Son görüşmenin MYK nedeniyle iptal olmasından sonra, Cumhurbaşkanı önderliğinde gerçekleşecek olan kabine toplantısının bugün (6 Mayıs 2024 Pazartesi) yapılacağı bilgisi verildi. Toplantının başlangıç saatinin ise 15.00 olması bekleniyor.

Kabine toplantısında görüşülecek, diğer gündem maddeleri neler?

Kabine toplantısının ana gündem maddesi öğretmen atamaları olsa da kabine gündeminde Emekliler ve Dar gelirli vatandaşlar için atılabilecek adımların yer alacağı bilgisi verilirken, enflasyon oranlarının düşüşünün hızlandırılması adına gerekli olan tedbirlerin konuşulacağı açıklandı.

Ayrıca, İsrail saldırılarının son bulması amacıyla gerçekleşen diplomatik girişimler kapsamında, Türkiye tarafından devam eden, 54 ürünün ardından tüm ürünleri kapsayan ithalat ve ihracat işlemleri sonlandırılmış olması ve bu durumun ülke ekonomisine olan etkileri kabine toplantısında daha kapsamlı bir şekilde masaya yatırılacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.