Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Ek Ödemeleri

Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Ek Ödemeleri

Kadroya geçen taşeron çalışanlara ödenecek olan ücret ile diğer mali ve sosyal haklara ilişkin düzenleme Çalışma Bakanlığı tarafından açıklandı. Kadroya geçişi tamamlanan taşeron çalışanlar, aylık ücretlerine ek olarak ödemeler de alacak.

Belirtilen ücretler gerek genel idare gerekse de belediye şirketlerine geçen taşeron çalışanlar için aynı şekilde ödenecek. Bunların başında çocuk yardımı geliyor.  

İşçilere, üç çocukla sınırlı olmak üzere her bir çocuk için her ay 25 lira çocuk yardımı yapılacak. Çalışılan güne göre bir öğün yemek verilecek. Yemek verilmezse her gün için 5 lira yemek ücreti ödenecek. 

Hizmet süresi; 1 yıldan 5 yıla kadar olanlara 16 gün, 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 22 gün, 15 yıl ve daha fazla olanlara 28 gün yıllık izin verilecek. 

İşçiye eşinin doğum yapması halinde 5 gün, evlenmesi halinde 5 gün, ana-baba veya kardeşinin ölümünde 5 gün ücretli izin verilebilecek. 

İşçilere yapılacak diğer ödemeler şöyle: 

- Her ay 30 lira yakacak yardımı. - Şoför, operatör ve yardımcılarına fiilen çalışılan günler için 2 lira direksiyon primi. 

- Hastanelerin bulaşıcı hastalık riski taşıyan yerlerinde fiilen çalışan temizlik işçilerine fiilen çalışılan günler için 2 lira bulaşıcı hastalık ve risk primi. 

- Görevini ateşli silahlarla icra eden güvenlik görevlilerine, fiilen çalışılan günler için 2 lira silah tazminatı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.