Kahvaltıda ne yediğinize dikkat! Bu besini tüketiyorsanız eğer, karaciğerinizin çürümesine neden olabilirsiniz!

Kahvaltıda ne yediğinize dikkat! Bu besini tüketiyorsanız eğer, karaciğerinizin çürümesine neden olabilirsiniz!

Kahvaltıda düzenli olarak o besini tüketen kişi, el, ayak kaşınması ve aynı zamanda da uyuyamamak, sürekli yorgunluk hissi gibi şikayetlerle hastaneye gitti.

Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra yüksek miktarda tüketilen mısır gevreği nedeniyle karaciğerinde önemli bir sorunla olduğu ortaya çıktı.

Karaciğer hücreleri mısır gevreği nedeniyle zehirlendi!

Kahvaltının önemi her zaman uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Fakat, kahvaltıda tercih edilen besinlere en az kahvaltı kadar önem arz etmektedir. Kahvaltıda ve günün diğer saatlerinde ne yediğinize dikkat etmezseniz eğer, bazı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalma olasılığınız bulunmaktadır. Tıpkı 51 yaşındaki Chris Kirk gibi.

Kirk, kahvaltısında mısır gevreği tercih ediyordu. Fakat, bu pratik kahvaltının ne kadar zararlı olduğundan hiç haberi yoktu. Chris Kirk, bilinçsizce tükettiği mısır gevreği nedeniyle yüksek miktarda demir alıyor ve sağlığını tehlikeye attığının farkında değildi. Zayıflamak için günde ortalama iki kase mısır gevreği yemeye devam eden Kirk, el ve ayakları kaşınmaya başladı daha sonra ise, uyuyamamak, sürekli yorgun hissetmek gibi sağlık sorunları yaşadı.

Hastaneye giden Kirk’e yapılan kan testi sonucunda, karaciğerin önemli bir sorunu olduğu ortaya çıktı. Altı ay sonra tekrar doktora giden Kirk, karaciğerinin giderek daha kötü hale geldiğini öğrendi. Daha sonra uzman yardımı alan 51 yaşındaki Chris Kirk, karaciğerindeki hasarın öncesinde “aşırı kilolu” nedeniyle olduğu düşünülse de, test sonuçları gerçeği ortaya çıkardı.

Kan değerlerinde yapılan tarama sonucunda “yüksek ferritin seviyeleri” olduğu saptandı. Günlük tavsiye edilen demir miktarının %100’ünü içeren tahıl gevreği tüketen Kirk, bu şekilde karaciğerine aşırı miktarda demir depolayarak, karaciğer hücreleri mısır gevreği nedeniyle zehirlendi. Yüksek ferritin seviyeleri nedeniyle uzmanlar, günlük beslenmesinden demir içeren gıdaları çıkarmasını söyledi. Demir açısından zengin besin tüketimini sınırlayan, Kirk, rahatsız edici semptomlardan kurtularak, ferritin seviyeleri normale dönmeye başladı.

Uzman doktor mısır gevreği ile ilgili açıklama yaptı!

Chris’in bu durumuyla ilgili Dr. Sihame Benmira şu bilgileri aktardı;

Güçlendirilmiş tahıl tüketen kişilerin hepsinde aşırı vitamin veya mineral yüklemesi olmayacağını dile getiren, uzman isim demir zehirlenmesiyle ilgili olarak, kişinin demir tüketiminin yalnızca miktarı değil, aynı zamanda sağlık sorunları ve ilaç kullanması gibi diğer faktörlerin de önemli olduğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum