Kış soğukları yeniden kapıda! Montları eldivenleri dolaplardan çıkarın: 3 Gün sonra herkes donacak!

Kış soğukları yeniden kapıda! Montları eldivenleri dolaplardan çıkarın: 3 Gün sonra herkes donacak!

Meteoroloji kaynakları yeni uyarı yaptı! Mevsim koşullarının üzerinde devam eden hava koşulları yakında yerini kış soğuklarına bırakacak. Montlar ve eldivenler yeniden çıkacak! 3 gün sonra çoğu yerde donacağız...

Ülke de genel olarak dengesiz bir şekilde ilerleyen hava sıcaklıklarıyla ilgili yeni bir uyarı yapıldı. Tam yaz geldi sanıp yazlıkları giymeye başlamışken kışlıkları yeniden çıkarttıracak soğuklar kapıda bekliyor. Mevsim normallerinin üstünde olan sıcakların ardından Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarının bu defa ortalamanın altında olmaya başlayacağını belirtti. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, değişen hava şartları ilgili önemli bilgiler verdi ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ülke genelinde sıcaklık düşüşü yaşanacak

Prof. Dr. Orhan Şen’in vermiş olduğu ifadelere göre, Perşembe günü başlayacak olan yağışlarla beraber ülke genelinde sıcaklıklarda önemli bir düşüş yaşanacak. Özellikle Marmara, Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki sıcaklık seviyeleri, hissedilir oranda düşüp ortalamanın altında kalacak. Bu düşüşle beraber sıcaklık değerlerinin 8-9 derece kadar azalacağı tahmin ediliyor. Salı gününe kadar yapılan gözlemlerde sıcak havanın yerini soğuk ve yağışlı bir havanın alacağı bildirildi. Vatandaşlar, salı günü yazlık kıyafetlerle gezerken Perşembe gününden itibaren kışlıklara geri dönüş yapacak.

Meteoroloji uzmanları özellikle bazı bölgeleri uyardı. Yağmur yağışlarında yoğunluk durumu artış gösterecek. Güneşli günler bitecek, hava buz gibi olacak. Güneşli havalar sonrasında yeni soğuk hava dalgası ve daha sonra yağış etkisini gösterecek. İzmir, Ankara ve İstanbul da yağış olup olmama durumları belli oldu. Yağışlarla alakalı olarak yeni bir tarihte verildi. Hava sıcaklıkları uzun süre düşecek, soğuk havalar bir anda başlarken kışlıkların yeniden çıkması bekleniyor. Havalar yeniden soğuk olacak. Bazı iller içerisinde hava sıcaklıkları önemli ölçüde düşecek. Yağışlar birçok şehir içerisinde başlayacak. Yine harita içerisinde yayılma gösteriyor. Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamada vatandaşlar soğuğa karşı uyarıldı. Son zamanlarda yazlık kıyafetlere geçiş yapan insanlar yeniden kışlıklarını çıkarmak zorunda kalacak ve adeta kış soğukları yaşanacak.