Kızılay’da eğitim gören 776 bin 312 kişi yeni proje oluşturdu! “Her eve bir yardımcı!”

Kızılay’da eğitim gören 776 bin 312 kişi yeni proje oluşturdu! “Her eve bir yardımcı!”

Türk Kızılay’ı ilk yardım konusuna son günlerde daha çok vurgu yapmaya başladı. Toplumsal farkındalık oluşturmak adına yaptıkları çalışmaları sürdürürken, “Her eve bir yardımcı” projesi yoğun ilgi gördü. İşte detaylar…

Kızılay sıklıkla önemini vurguladığı ilk yardım konusunda çalışmalarını artırıyor. Trafik ve İlk Yardım Haftası'nda da dikkat çeken Kızılay, Toplumsal Güçlenme stratejik hedefi kapsamında sunduğu ilk yardım eğitimleriyle oluşan acil durumlarda hayat kurtarıcı hale geliyor. Geçtiğimiz 2023 senesinde ise 776.312 kişiye ilk yardım konusunda bilgi vererek toplumsal farkındalık için etkili bir çalışma yapmış oldu.

Kızılay, ülkemiz genelinde 26 farklı şehirde bulunan 29 İlk Yardım Eğitim Merkezi aracılığıyla hizmetlerini sürdürüyor.2023’te ise 55.406 farklı kişiye sertifikalı eğitim verilirken 445.603 kişiye bilinçlendirme eğitimleri düzenlendi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle şuan okullarda görev yapmakta olan öğretmenlere de Kızılay Sertifikalı ilk yardım eğitimleri veriliyor ve 275.303 öğretmen bu eğitimleri almış bulundu.

776 bin 312 kişi eğitim aldı

Kızılay'ın İlk Yardım Eğitim Merkezleri, düzenlemiş olduğu Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimini 2 günlük bir zaman diliminde gerçekleştirdi. Yapmış olduğu bu yeni proje kapsamında ilk yardım bilincini artırmak üzere yeni hedeflerine ulaşmak için çaba gösteriyor. Dezavantajlı gruplar ve çocuklar için özel içeriklerle ve uzman kişilerle yapılan eğitim çalışmalarıyla Kızılay, herkesin ilk yardım bilgisine erişimini sağlamaya çalışıyor.

Trafik ve İlkyardım haftasına ciddi anlamda dikkat çeken Kızılay, Toplumsal Güçlenme projesi kapsamında vatandaşlara yönelik yapmış olduğu ilkyardım eğitimleri ile farkındalık yaratmanın yanı sıra ilk yardım konusunda oldukça etkili bir çalışma elde etmiş oluyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.