MEB, tatil takvimini yayınladı! 2024 yılı yaz tatili ve okulların ne zaman kapanacağı belli oldu!

MEB, tatil takvimini yayınladı! 2024 yılı yaz tatili ve okulların ne zaman kapanacağı belli oldu!

2’inci ara tatilin ardından yaz tatilinin ne zaman denk geldiği gündemi etkisi altına aldı. “Peki okullar ne zaman kapanacak? 2024 yılı yaz tatili ne zaman başlayacak?” sorusuna yanıt arıyorsanız eğer, tüm sorunların cevapları ve daha fazlası...

Ramazan Bayramı tatiliyle, 2’inci ara tatilin birleşmesi sonucunda, öğrenciler bu yıl iki tatili aynı anda yaşamış oldu. Milyonlarca öğrenci 9 günlük aranın ardından 15 Nisan Pazartesi günü okullarda öğrenime başlamadan önce, okulların ne zaman kapanacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. MEB tarafından bu konu ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Karneler ne zaman alınacak?

2024 yılı yaz tatiline kısa bir süre kalmasıyla birlikte, arama motorlarında, “okullar ne zaman kapanacak? 2024 yılı yaz tatili ne zaman başlayacak?” gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. Yaz tatili için geri sayım devam ederken, okulların kapanış tarihi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 çalışma takviminde belirtildi.

MEB, tarafından yayınlanan çalışma takvimine göre okullar, 11 Eylül Pazartesi günü başladığı bilgisi yer alıyor. 11 Eylül tarihi itibariyle eğitim ve öğretime başlayan öğrenciler, ilk önce ilk dönemin ara tatilini daha sonra ise yarıyıl tatilde dinlendi. Şubat ayında ikinci döneme başlayan öğrenciler, ikinci dönem ara tatilini ve Ramazan Bayramı tatilini birlikte yaptı.

MEB çalışma takviminden elde edilen bilgilere göre, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 14 Haziran Cuma günü bitecek ve karnesini alan öğrenciler 3 ay gibi bir sürede, yaz tatilinin tadını çıkararak, bol bol dinleme vakit bulacak.

MEB’in çalışma takvimi!

MEB tarafından yayınlanan çalışma takvimi ise şu şekilde;

Okullar 11 Eylül Pazartesi günü açıldı

İlk ara tatili 11 Kasım’da başlayarak, 20 Kasım Pazartesi son buldu.

15 tatil ise 22 Ocak’ta başlayarak, 2 Şubat’ta sona erdi.

İkinci ara tatil 8 Nisan’da başlayarak, 12 Nisan’da sona erdi.

2023-2024 Eğitim öğretim yılı sonu ikinci dönem karneler 14 Haziran 2024 alınacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıç tarihi ise 9 Eylül 2024

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum