Memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak?

Milyonlarca memur ve emekliler Temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. Enflasyon karşısında maaşları eriyen memur ve emeklilere resmi beklentilere göre ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar..

EMEKLİNİN YÜZDE 15'LİK ZAMMI CEPTE

Tüik 3 aylık resmi enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre 3 aylık kümülatif enflasyon oranı yüzde 15.06 oldu. Emekliler için bu rakam cepte. Bunun üstüne Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranları da eklenecek. Eğer bir refah payı veya taban maaş uygulaması atılmazsa böylece emeklilerin Temmuz ayı zammı netleşmiş olacak.

MEMUR TEMMUZDA NE KADAR ZAM ALACAK?

Memurlar Ocak ayında yüzde 15 toplu sözleşme zammı almıştı. Bu rakamın üstünde çıkacak enflasyon oranı Temmuz ayında maaşlara eklenecek. Şu ana kadar yüzde 0.06 oranında enflasyon zammı gözüküyor. Bu rakama Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranları da eklenecek. Son olarak memurların Temmuz ayında yüzde 10 toplu sözleşme zammı var. Enflasyon beklentisi ve toplu sözleşme zammıyla birlikte memur maaşlarına yüzde 20 civarında bir zam gelmesi bekleniyor.

MERKEZ'İN TAHMİNİ İPUCUNU VERDİ

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketi memur ve emekli zammına ilişkin önemli bir ipucu verdi.

Ekonomistlerle gerçekleştirilen ankette enflasyon tahmini şu şekilde:

Nisan ayı için yüzde 3.25,

Mayıs için yüzde 3,

Haziran ayı için yüzde 2.54 oldu.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum