Memurlara Temmuz'da Ne Kadar Zam Göründü?

Memurlara Temmuz'da Ne Kadar Zam Göründü?

Merkez Bankası beklenti anketini açıkladı. Enflasyon tahminlerine göre Temmuz’da memurlara yüzde 5 zam ve yüzde 2 enflasyon farkı görünürken, 2 çocukluların aile yardımı 438 lirayı bulacak.

Merkez Bankası beklenti anketini açıkladı

YÜZDE 5+2 ZAM

Enflasyon tahminlerine göre Temmuz’da memurlara yüzde 5 zam ve yüzde 2 enflasyon farkı görünürken, 2 çocukluların aile yardımı 438 lirayı bulacak.

MEMURUN 2019 YILI ZAM ORANLARI

Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşmeye göre 2019 yılı için ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 5 olarak zam alıyorlar. Ocak ayı artışları yapılmış ve bu yılın Temmuz ayında yapılacak zam oranları için enflasyon rakamları takip ediliyor.

MERKEZ BANKASI ANKETİNDEN ÇIKAN SONUÇ

Milyonlarca memurun Temmuz'da hem maaşı hem de her ay aldığı aile yardımı artacak. Toplu sözleşmede memurlar için Temmuz'da yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark verilmesi kararlaştırılmıştı.

TEMMUZ'DA % 2 ENFLASYON FARKI

Merkez Bankası'nın yaptığı beklenti anketinden ilk 6 aylık enflasyon için 'yüzde 6' tahmini çıktı. Bu tahmin gerçekleşirse memurların Temmuz zammı yüzde 2 enflasyon farkıyla yüzde 7'ye yükselecek..

NİSAN ENFLASYONUNDA % 1,61 BEKLENTİSİ

Reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 68 katılımcı tarafından yanıtlanan TCMB'nin nisan ayı beklenti anketi açıklandı. 2019 yılı Nisan ayı için tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 1,54 iken, bu anket döneminde yüzde 1,61 oldu. Mayıs ayı TÜFE beklentisi aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 1,11 ve yüzde 1,12 olurken, haziran ayı TÜFE beklentisi ise yüzde 0,88 olarak gerçekleşti.

TEMMUZ'DA ZAM % 7 OLUYOR

Merkez Bankasının beklenti anketine göre memurlar ve memur emeklileri için Temmuz ayında yapılacak zam oranı yüzde 7 oluyor.

2019 YILI İLK 3 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI

Bu yılın Ocak, Şubat ve Mart aylarında enflasyon rakamları şöyle gerçekleşti;

AYLAR

TÜKETİCİ FİYATLARI (TÜFE)

ÜRETİCİ FİYATLARI (ÜFE)

OCAK

1,06

0,45

ŞUBAT

0,16

0,09

MART

1,03

1,58

TOPLAM

2,25

2,12

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.