MHP: 657, iş güvencesi korunarak, yeniden düzenlenmeli

MHP: 657, iş güvencesi korunarak, yeniden düzenlenmeli

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, kamuda çok büyük bir sorun olan 657 sayılı kanunumuz var. Ne kariyer, ne liyakat, ne eşit işe eşit ücret ilkeleri gözetilmiyor. Aynı kurumda aynı masada aynı işi yapan çalışanlar farklı statüde istihdam ediliyorlar. Memurlarımız bu yüzden mutsuz. Kamu hayatında mutlaka bir reforma gidilmesi gerektiği kanaatindeyim. İş güvencesi korunarak yeni bir personel sistemi getirilmesi gerekmektedir dedi.

Kamu-Sen Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışanları ile toplantı düzenledi. Toplantıya Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül de katıldı.

LEVENT BÜLBÜL, MHP, KAMUDA YAŞANAN SIKINTILARI YAKINDAN TAKİP ETMEKTEDİR

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, "Türkiye Kamu-Sen ve üyeleri kurulduğu günden bu güne çok büyük baskılara direnmiş ve bugünlere gelmiştir. Mobbinge maruz kalmasına rağmen Sendikasına sahip çıkan, mevki ve makam tekliflerini elinin tersiyle iten, doğru bildiğinden vazgeçmeyen tüm üyelerinizden Allah razı olsun. Türkiye Kamu-Sen önce ülkem ve milletim, sonra sendikam ve ben diyenlerin bir arada olduğu kutlu bir topluluktur. MHP, kamuda yaşanan sıkıntıları yakından takip etmektedir. Kamuda yaşanan haksızlıkların giderilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

ERKAN AKÇAY, TÜRKİYE KAMU-SEN, HER ZAMAN HAK VE LİYAKATI SAVUNMUŞTUR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Türkiye Kamu-Sen'in 1992 yılından bu güne geçirdiği sürece yakından şahit oldum. Bu mücadele destansı bir mücadeledir. Kamu sendikacılığı içinde Türkiye Kamu-Sen'in çok özel bir yeri vardır. Önce ülkem ve milletim şiarı, hukuka dayalı bir kamu düzeni için çok kıymetli çalışmalar ortaya koymuştur. Kamu çalışanlarının haklarına yönelik çok önemli çalışmalar hayata geçirilmiştir. Kamuda yaşanan atamalarda ya da terfilerde maalesef partizanca bir anlayış vardır. Bu nokta da Türkiye Kamu-Sen öyle iyi bir noktada durmuştur ki, her zaman hak ve liyakatı savunmuştur.

3600 EK GÖSTERGE KANUN TEKLİFİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ

Akçay, "3600 ek gösterge ve diğer tüm hususlar, gerek seçim beyannamelerimizde gerekse de kanun tekliflerimiz ile her zaman gündemimizdedir. Bunlar bizim taahhüdümüzdür ve her zaman arkasındayız. Bütçeden maliyet gerektiren hususlar olduğunda diğer partiler ile uzlaşma sağlamamız gerekiyor. 3600 ek gösterge konusu sayın Cumhurbaşkanı tarafından da sadece 4 unvan için dile getirilmiş bir konudur. Bizimde bu konuyla ilgili Türkiye Kamu-Sen ile hazırladığımız kanun teklifimiz var. Bu konunun yakinen takipçisi olmaya devam edeceğiz."

AKÇAY, 657 SAYILI DMK İŞ GÜVENCESİ KORUNARAK YENİDEN DÜZENLENMELİDİR

Akçay, "Yine kamuda çok büyük bir sorun olan 657 sayılı kanunumuz var. Yamalı bohçaya dönmüş durumda olması sebebiyle aslı belli olmamaktadır. Ne kariyer, ne liyakat, ne eşit işe eşit ücret ilkeleri gözetilmiyor. Aynı kurumda aynı masada aynı işi yapan çalışanlar farklı statüde istihdam ediliyorlar. Memurlarımız bu yüzden mutsuz. Kamu hayatında mutlaka bir reforma gidilmesi gerektiği kanaatindeyim. İş güvencesi korunarak yeni bir personel sistemi getirilmesi gerekmektedir. Biz bu çalışmalarımızın tamamını Türkiye Kamu-Sen ile birlikte yapmaktayız. Kamu çalışanlarımızın ve ülkemizin hayrına olacak tüm çalışmalarımızın takipçisi olamaya devam edeceğiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.