Öğrencilere sınavda yiyecek ve tuvalet ihtiyacı için kurallar esnetiliyor mu?

Öğrencilere sınavda yiyecek ve tuvalet ihtiyacı için kurallar esnetiliyor mu?

2 Haziran'da gerçekleştirilecek LGS sınavında öğrencileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, sınav salonlarında uygulanan bazı kuralların esnetileceği duyuruldu. İşte detaylar...

ÖSYM kuralları esnetiyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan merkezi sınav yönetmeliği, öğrencilerin sınav sürecinde bazı istisnai durumları göz önünde bulundurarak esneklik sağlayacak. Özellikle sürekli bir hastalığı olan öğrenciler için yeni düzenlemeler getiriliyor. Bu kapsamda, sağlık problemleri nedeniyle tek kişilik salon talep eden öğrencilere bu istekleri doğrultusunda uygun düzenlemeler yapılacak.

Sağlık problemi olan öğrencilere imkanlar

Sürekli devam eden bir hastalığı olan öğrenciler, sınav sürecinde özel imkanlardan faydalanabilecek. Özellikle TİP-1 diyabet hastalığı bulunan öğrenciler için, ani kan şekeri düşmesi durumunda gıda tüketimi ve kan şekeri ölçümü için kolaylık sağlanacak. Ayrıca, ani tuvalet ihtiyacını giderebilmeleri için yedek gözetmen görevlendirilecek.

İstisnai durumlar için esneklik

Öğrencilerin sağlık durumlarına göre yapılan bu düzenlemeler, sınav stresi altında olan öğrencilerin daha rahat bir ortamda sınavı tamamlamalarına olanak tanıyacak. Özellikle ani sağlık problemleriyle karşılaşma ihtimali bulunan öğrencilerin, sınav sürecinde daha iyi bir performans sergilemelerine yardımcı olacak.

Öğrencilere sağlanacak bu desteklerin, sınavın adil ve eşit bir şekilde tamamlanmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor. Sağlık sorunları nedeniyle dezavantajlı durumda olan öğrencilerin, eşit şartlarda sınavı tamamlayabilmeleri için yapılan düzenlemeler, eğitim sistemimizin daha kapsayıcı ve adaletli olmasına olanak tanıyacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum