Öğretmen Atamaları, Sözleşmeli, Ücretli ve Pictes Öğretmenlerin Talepleri İle İlgili Son Gelişmeler

Öğretmen Atamaları, Sözleşmeli, Ücretli ve Pictes Öğretmenlerin Talepleri İle İlgili Son Gelişmeler

Sözleşmeli Öğretmenlik Aile Bütünlüğü Ve Öğretmen Atamaları Son Gelişmeleri. Bu haberimizde sözleşmeli öğretmenlerin aile bütünlüğü, ücretli öğretmenlerin kadro talebi ve 40 bin öğretmen ataması talepleri ile ilgili alınan bilgileri ve önemli gelişmeleri bulabileceksiniz.

Önceki gün Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn. Orhan Erdem Bey ile görüşme yapan Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz, dün sosyal medya hesabı üzerinden öğretmen atamaları, sözleşmeli, ücretli ve pictes öğretmenlerinin talepleri ile ilgili yaptığı görüşmelerin detaylarını paylaştı. İşte o detaylar:
---
 Sözleşmeli öğretmenler hususunda kendilerini yasal ve hukuken haklı görüyorlar ama ahlaki ve vicdani olarak baktığımızda uygun olmayan rahatsızlık verici diyorlar. Sözleşmeliler sözleşme şartlarını bilerek kabul ettiler en az dört yıl belli bir yerde kalacaklarını bile bile imzaladılar ve biz özellikle doğuda öğretmenlerin kalmadığı yerlerde öğretmeni tutmak en azından 1-4arası tek öğretmenden okutmak için bunu yaptık ve eşi de öğretmen olanlar eşlerden birinin olduğu yere geçebiliyor dediler. Altı yıl aynı yerde görev yapan sözleşmeli kadroya geçiyor dediler. www.mebpersonel.com farkıyla bu haberleri anlık olarak takip etmeniz mümkündür. Aile bütünlüğü vs bozuluyor ama biz bu şartları kimseye zorla dayatmadık onlar herşeyi bile bile kabul edip göreve başladılar diyorlar bu konuda biraz katılar biz haklıyız diyorlar bizim işimiz eğitim biz öğretmeni uzun süre orda tutmak zorundayız diyorlar.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yaptığımız görüşmeler siyasi görüşmeler ve atama sayısını arttırmak amaçlıydı. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanımız doğrudan olaya müdahil olurlarsa sayı artar biz 50bin atayın dedik bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza iletecekler inşaAllah. Külliye bu işin doğrudan muhatabı olmadığı için detay konuları burda görüşmedik sadece sayıyı artırın dedik.

Öğretmen Atamaları, Sözleşmeli, Ücretli ve Pictes Öğretmenlerin Talepleri İle İlgili Son Gelişmeler

Tarih Çoğrafya Felsefe Kodlama Bilişim Tekstil Otomativ Denizcilik Güzel Sanatlar Adalet vs gibi bölümler yeteri kadar kadro verilmediği için alamıyoruz diyorlar bize istediğimiz kadroyu Maliye versin biz herkesi kendi alanında yeteri kadar istihdam edelim diyorlar. PDRcilerin Soysoloji Felsefe vs gibi açık öğretim mezunlarının kendi alanlarında istihdam edilmesine tepkileri haklı çünkü Pdr özel bir alan ve bunu eğitimini alanın hakkı dediler ama İlahiyatçı ve Din kültürücü aynı şey ikisi de aynı alanda istihdam edilir bunda sorun yok dediler.

Ücretli öğretmenler konusunda büyük haksızlık olduğunu söylüyorlar ve bunu biran önce düzeltmek istiyoruz diyorlar. Detayları benden daha iyi biliyorsunuz ama bu şartlar altında ücretli öğretmenlik büyük haksızlık adaletsizlik bunu düzeltmek istediklerini ve belli süre muhtemelen beş yıl olacak çünkü bakan bey beş yıl demiş beş yıl ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlik yeterliliğine ve niteliğine sahip olanlar atama dışında doğrudan kadroya alınacak. www.mebpersonel.com farkıyla bu haberleri anlık olarak takip etmeniz mümkündür.Bu detay önemli Öğretmen yeterliliği yani Eğitim Fakültesi Kpssde mülakatta yeterli puan vs bende daha iyi biliyorsunuz onu. Ama bu konuda da somut birşey yok buda sizin çabanız ile olacak Şunu açıkca gördüm herkes ücretli öğretmenlere ciddi haksızlık olduğunu ve bunun bir an önce düzeltimesi gerektiğini söylüyor.

 Pictes ile ilgili özellikle konuştuk bu konunun uzmanı olan memur da bilgi verdi. Siz hem avantajlısınız hem de ne yazık ki büyük bir sorunuzun var. Kpss mülakat güvenlik soruşturmasında vs ciddi avantaj ama sizin mevzuatta ki görev tanımınız ve durumunuz büyük sorun. Siz öğretmen değilsiniz yani öğretmenlik mesleğini yapan memurların özlük haklarına sahip değilsiniz. Sizi öğretmen olarak değil başka bir pozisyonda Türkçe Öğreticisi vs gibi ismi bile tam belli olmayan özlük haklarına sahip olmayan bir şekilde almışlar. www.mebpersonel.com farkıyla bu haberleri anlık olarak takip etmeniz mümkündür. Şuan bu hizmetinizin sizin dosyanıza memuriyet öğretmenlik hizmeti olarak yeri yok. Kadroya alınsanız bile yeni atanmış sayılıyorsunuz geçmişiniz yok yani. Ama sizi kadroya öncelikle olarak almak istediklerini söylediler fakat şuan çalışma yok dediler. Siz en avantajlı olan grupsunuz çünkü her türlü yeterliliğiniz var bu mevzuat meselesi kafa karıştırıcı sizin bunun için bakanlıkta bu konun uzmanı ile mutlaka görüşme yapmanız lazım. www.mebpersonel.com farkıyla bu haberleri anlık olarak takip etmeniz mümkündür.

Bakanlıkta Daire Başkanları ve Bürokratlarla daha detaylı her başlığı konuştuk. Genel durum şu herkes bu sorunu çözmek azminde çabasında yani atama sayısını artırmak ve diğer sorunları çözmek niyetindeler ancak siyasi destek gerekli diyorlar ve sadece bizim bakanlık ile ilgili değil çünkü Maliye Bakanlığı ne kadarına onay verirse biz mecburen ona uygun hareket ediyoruz diyorlar. Biz 140bin ihtiyacımız olduğunu biliyoruz ama Maliye 20bin için ödenek veriyor böyle olunca biz mecburen ona göre hareket ediyoruz diyorlar. Birçok şeyi söylemiyorlar bekleyin Şubatı diyorlar.
Uzun uzun konuşulan şeylerin en net kısa özeti budur. Benim gördüğüm Siyaset işi Bürokrasiye atıyor Bürokrasi siyasete atıyor inisiyatif alıp bu iş benim ben çözecem diyeni görmedim heyecanları yok klasik memur zihniyeti ile bu işler çözülmez. Ama uğraşmak lazım her iki tarafa da sistemli ısrarcı ve uygun metod ile baskı yapmak ile 2019 önce ciddi olumlu sonuçlar alınabilir.

MEBPERSONEL.COM/ÖZELHABER
www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.