Öğretmenlerin Ek  Atama Talebi Bakan Yılmaz'a  İletildi

Öğretmenlerin Ek Atama Talebi Bakan Yılmaz'a İletildi

Bakana Yılmaz'a Öğretmenlerin Ek Atama Talebi İletildi

Bakana Yılmaz'a Öğretmenlerin Ek  Atama Talebi İletildi. Dün akşam Meclis'te 95 maddelik torba yasa görüşmeleri yapıldı. Torba yasa görüşmeleri esnasında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da Hükümet adına Meclis Genel Kurul'daki yerini aldı. Torba yasadaki 94. geçici madde ile ücretli öğretmenlere atama yolu açıldı.

MHP Mv. Muharrem Varlı: Öğretmen Atama Sayısını Artırmamız Lazım

Meclis Genel Kurul'daki konuşmasında atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini dile getiren MHP Mv. Muharrem Varlı Bakan Yılmaz'a öğretmen atama çağrısında bulundu. Sözlerinde " Sn Milli Eğitim Bakanı hali hazırda burada iken az önce öğretmen bir kardeşimiz yani okulu bitirmiş ama atanamamış bir kardeşimiz aradı Sn Bakan orada iken söyler misiniz dedi rica etti. Ben de söylüyorum Sn Bakan atanamayan öğretmenlerle ilgili sayıyı biraz çoğaltıp bu kardeşlerimize çözüm üretirsek memnun olacağız çünkü böyle bir beklenti var. Sabırla bu kardeşlerimiz bunu bekliyorlar"

İşte o konuşmanın videosu:

 

CHP Mv. Kadim Durmaz da öğretmen atamaları talebi ile ilgili söz aldı ve şunları dedi:

 

CHP Milletvekili Kadim Durmaz:

Sayın Bakanım birkaç kez ikrar etti, 109.850 öğretmene -yanılmıyorsam- bu ülkenin ihtiyacı olduğunu. Gelin bu torba yasaların içerisine, Sayın Bakanımızın, ülkemizin millî eğitimine ihtiyacı olan o öğretmenlere kadroyu verelim. Yani öğretmen okumuş, okulunu bitirmiş, pedagojik formasyonu almış, sınava girmiş, biz bu öğretmeni yeniden, hep sözünü ettiğimiz, birçok alanda da sıkıntısını gördüğümüz, liyakatsiz bir alana çekip mülakata tabi tutuyoruz. Ben bu konuda hepinizin vicdani olarak düşünmesinde yarar var diyorum.

MEBPERSONEL.COM/ÖZELHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.