ÖSYM’den ciddi oranda zam geldi! Yeni KPSS ücretleri şaşırttı!

ÖSYM’den ciddi oranda zam geldi! Yeni KPSS ücretleri şaşırttı!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için yapılan zam adayları şaşırttı. Belirlenen ücret ciddi oranda zamlandı. Adaylar KPSS ücretlerini merak ediyor. İşte detaylar…

ÖSYM’nin düzenli olarak gerçekleştirdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı için her sene olduğu gibi bu sene de yenilikler oldu. Ücretleri adaylar tarafından merak edilirken ÖSYM’nin yapmış olduğu açıklama herkesi şaşırttı. KPSS ücretlerine gelen zam adayları endişeye düşürecek kadar oldu. Belirlenen bu ücretler geçen senelere oranla ciddi anlamda artmış oldu.

ÖSYM 2023 KPSS ücretleri ne kadardı?

2023 yılında KPSS’ye giren adayların ödemiş olduğu ücretler ile bu sene belirlenen ücretler arasında ciddi oranda farklılıklar görülüyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz sene Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan adayların yapmış olduğu ödemeler merak edilirken, ÖSYM 2023 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumlarının her biri için 150 TL ödeme almıştı. Alan bilgisi her bir oturumu için 100 TL, ÖABT için de 150 TL sınav ücreti ödenmişti.

2024 KPSS sınav ücretleri belirlendi mi?

2024 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek olan adayların sınavlardaki her bir oturum için yapacakları ödeme son dönemde en çok merak edilen konular arasında yerini alıyor. Bu kapsamda belirlenen ücretler adaylar şaşırtırken, her bir oturum için yatırılması gereken ücret geçen seneye oranla ciddi şekilde artmış durumda.

2024 yılında adayların yatırması gereken bu ücret Genel Yetenek ve Genel Kültür oturum ücretini 350 TL'ye, Alan Bilgisi oturum ücretini 235, ÖABT ücretini de 350 TL'ye çıkardı.

Öğretmenler, KPSS'ye 1400 TL,

Kariyer memurluk sınavlarına girmek isteyenler (Alan Bilgisi'nden 3 oturuma girmesi durumunda) 1410 TL,

Memur olmak isteyenler de 700 TL ücret ödemek zorunda kalacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum