Pazartesi gününde Altın fiyatlarında değişiklik yaşanıyor: Altın fiyatları Pazartesi şaşırtacak

Pazartesi gününde Altın fiyatlarında değişiklik yaşanıyor: Altın fiyatları Pazartesi şaşırtacak

Ramazan Bayramı sebebiyle Salı gününde yurtiçi piyasası ona altın fiyatlarındaki yükseliş durumundan etkilenmediler. Ancak pazartesi günü bu değişiklik yaşanacak işte detaylar...

İsrail ve de İran arasında gerilim bulunması sebebi ile 2420 doların üzerine e bulunan ons, kapanış durumunda bir nebze geri çekilse de Pazartesi gününde çeyrek ve gram fiyatlarında gelişmeler yaşanacağını ekonomist İslam Memiş tarafından uyarı geldi.

Çatışma ve savaş ortamında yatırımcı vatandaşların yüzlerini güvenli olan limanlara çevirmiş olması ekonomide en bilinen ezberler de her alıyor.

10 Nisan da başlayan Ramazan Bayramı sebebiyle geçilen hafta içerisinde büyük bir bölümünü kapalı olarak geçirmekte olan yurtiçi piyasalar tırmanan piyasadan etkilenmedi. Kapalıçarşı'nın altın piyasa nabzını tutmakta olan İslam Memiş Yatırımcıların Pazartesi gününde nasıl tablo beklemiş olduğunu aktarırken altın sahiplerine uyarı yaptı.

Altın fiyatlarında düşüş söz konusu

İsrail ve İran arasında yaşanan gerilim altın piyasası içerisinde fiyatlanmasına sebebiyet verdi. Yatırımcılar yükselişin ne zamana kadar süreceği hakkında açıklama yaptı.

Bayrama açık olarak girilmemesi gerektiğini vurguluyor. Alım yapan kişilere özel olarak yüzde 50 oranında satış gerçekleştirenlere yüzde 50 oranında yapılması gerektiği ifade edildi. Özellikle bayram tatili içinde açıkta kalınmaması gerekliydi. Çünkü Orta Doğu bölgesinde her an ortam kızışabilirdi.

Ona altında yaşanan yükseliş ile beraber altın tarafında girişler bir süre bekletildi. Bu sebeple dolar pozisyonuna geçildi. Bugün olan fiyatlara bakıldığında gümüş ve altın tarafında yeni rekor kırılmaları tazelendi.

Altın ve gümüşte yaşanmakta olan rekorların sebebi İsrail ve İran tarafında yaşanmakta olan gerilimden dolayı oluyor. Özellikle İran devletinin İsrail’e yönelik olarak saldırı olacağı beklenti durumu arttıkça, yatırımcı soluğu altından aldı. Savaş sorasında güvenli bir liman ihtiyacı devam ediyor.

Ona altında Cuma gününde 2400 dolar seviyesi aşıldı. Bu şekilde tarihi bir zirveye daha imza atıldı. Her ne kadar yurtdışı piyasasında bayram olması sebebiyle kapalı durum olsa da Pazartesi gününde yüksek emtia fiyatı ve karışık piyasa beklemektedir. Özellikle eline yeni para geçen kişiler bayram ve arefe günü sebepleri ile maaşlarını alarak, tatile gidemediklerinden dolayı da para atıldı. Bu kişiler açısından en iyi yatırım aracı Euro kuru olacaktır.

Pazartesi günü altın tarafında her şey tersine dönecek

Euro parite 1.07 altında yer aldı. Hem dolarda yükseliş durumu sınırlı kaldı hem de Euro üzerinde yükseliş oluşmadı. İslam Memiş şu durumda elimde para olsa Türk Lirası karşısında ne alınabilir konusunda Euro yatırımı yapmak olarak açıklama da bulundu. Ancak gümüş ve altın fiyatlarında yükselme yaşanması hala bekleniyor. Gram altın fiyatları zaten halihazırda 3 bin Türk Lirası ve 3 bin 500 Türk Lirasıdır.

Elinde altın olan yatırımcılar ise altınları bulundurmalılar. Yeni altın alacak kişiler biraz beklemeliler. Düzeltmeler yaşanması ile beraber ellerinde olan altınlar fırsata dönüşecektir. Özellikle ons altında 2400 dolar seviyesi görülerek beraberinde 2600 dolar olması hedeflenirken kar satış oranları mutlaka gelmelidir. Teknik açıdan düzenlemelerin yaşanması gerekmektedir. Bu sebeple ons altında temkinli olunması gereklidir. Özellikle İsrail ve İran’da yaşaman gerilimin dönmesi ile ons altın fiyatları tam tersine dönecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.