Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına müjdeli haber! Yeni haklar kazanılacak

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına müjdeli haber! Yeni haklar kazanılacak

Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları için müjdeli haber geldi. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili erken emeklilik düzenlemelerinin kapsamı dışında kalmış olan kişiler için yeni haklar kazanacakları duyurusunda bulunuldu. İşte detaylar…

Türkiye genel seçimlerinin gerçekleşmesi ile beraber, özellikle 7200 prim günü eşitlemesi beklentisinde olan esnaf, kademeli emeklilik hayali olanlar ve staj ile çıraklık sürelerinin başlangıcının kabul edilmesini talep edenler gibi birçok vatandaş, yaşananlardan dolayı memnuniyetsizliğini belirtti. Seçimlerin ardından yaşanan siyası değişikliklerle bu grubun beklentileri karşılanabilecek mi?

Esnaf ve emeklilik mağduru olanların beklentisi

7200 prim günü eşitlemesine dair bekleyiş içinde olan esnaf, kademeli emeklilik planını talep eden vatandaşlar ve mesleki eğitim süresinde geçen zamanın emeklilik hesaplamalarında dikkate alınmasını arzu eden bireyler, seçim sonuçlarından etkilendi. Bahsi geçen kişiler taleplerinin yeni dönemde karşılanmasını bekliyor.

Bu beklentiler, Türkiye'nin genelinde çoğu kişinin gündeminde. Özellikle de ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan, zorlanan ve siyasi değişikliklerden doğrudan etkilenen İç Anadolu gibi bölgelerde çok daha yoğun görülüyor. Bu bölgelerde yaşayan kişiler, uzun süreli siyasi destekte bulunmalarına karşın yaşam standartlarında herhangi bir iyileşme göremediklerini vurguluyor. Bu anlamda tepki göstermeye devam ediyorlar.

İktidarın ekonomik ve sosyal politikalarında değişim beklentisi

Seçimin ardından yaşanan atmosfer, önümüzdeki sene ile beraber bu anlamda somut adımların atılacağına dair beklentileri doğuruyor. Vatandaşlar, iktidarın ekonomik ve sosyal politikalarında ciddi değişiklik yapmasını bekliyor.

Parti içinde görülen iki farklı grup arasındaki çatışmalar, politika yapım sürecini etkileyecek gibi gözüküyor. Ekonomik zorluklar ve artan sosyal talepler ile birlikte, iktidarın en kısa zamanda yeni politikalar geliştirme durumunda zorluyor. Vatandaşların memnuniyetsiz olması ve ekonomik ve sosyal anlamda artan talepleri, iktidara yönelik baskıyı artırmaya devam ediyor. Politika yapıcıları da bu taleplere cevap vermek durumunda oluyor. Ekonomik şartların kötüleşmesi ve siyasi baskıların artması, iktidarın elini bu anlamda çok daha zorlaştırıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.