Ücretli öğretmen atamaları için başvuru kılavuzu ne zaman açıklanacak?

Ücretli öğretmen atamaları için başvuru kılavuzu ne zaman açıklanacak?

Ücretli öğretmen atamaları için başvuru kılavuzu ne zaman açıklanacak? Ücretli öğretmenler kılavuzun bir an evvel yayınlanmasını bekliyorlar.

Ücretli öğretmen atamaları için başvuru kılavuzu ne zaman açıklanacak? Ücretli öğretmenler kılavuzun bir an evvel yayınlanmasını bekliyorlar. Ücretli öğretmen atamaları için gerekli yasal düzenlemeyi içeren torba yasa 2 hafta önce çıkarıldı ve resmi gazetede yayımlandı. Bundan sonraki süreç kılavuz açıklanma ve başvuru alınma süreci ile devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5000 ücretli öğretmen atamaları için başvuru kılavuzunu açıklaması bekleniyor. Ücretli öğretmen atamaları başvuru kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı büyük merak konusu.

MebPersonel.com olarak ücretli öğretmen atamaları başvuru kılavuzu ve atama takviminin 1 hafta içerisinde MEB tarafından ilan edileceğini düşünüyoruz. Aldığımız bilgilere göre bakanlık ücretli öğretmen atamaları kılavuzu ile ilgili üst düzey toplantılar yapıyor. Bu toplantıların ardından bakanlığın ücretli öğretmen atamaları başvuru kılavuzunu açıklaması bekleniyor. Ayrıca bakanlık ücretli öğretmen atamaları sözlü sınav sürecini Mayıs ayının sonuna kadar tamamlayacak.
Torba yasanın 94. maddesi ücretli öğretmen atamasını içeriyor. 94. madde şu şekilde idi. 

Geçici Madde 15; 1 Aralık 2006 tarihli  Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olanlar; başvuru tarihinin son günü itibarıyla bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartlar ile öğretmenliğe atanabilmek için aranan özel şartları taşımaları, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmaları ve Kamu Personel Seçme Sınavında Bakanlıkça belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içerisinde yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre ek 4 üncü madde uyarınca öğretmen unvanlı vize edilmiş pozisyonlarda sözleşmeli personel olarak istihdam edilebilir. Bakanlıkça belirlenecek alanlarda olmak üzere bu kapsamda istihdam edilebilecek sözleşmeli öğretmen sayısı 5.000’i geçemez.

MEBPERSONEL.COM/ÖZELHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.