Ücretli Öğretmenler Bakan Yılmaz ile Görüştü

Ücretli Öğretmenler Bakan Yılmaz ile Görüştü

5 yıl ve daha uzun süredir ücretli öğretmenlik yapan öğretmenler bakan Yılmaz'dan kadro talep etti.

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz haftalarda en az 5 yıl ücretli öğretmenlik yapanlar için KPSS şartı koşmadan mülakata çağırılmasıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. O açıklamanın ardından ücretli öğretmenler için kadro alma süreci başlamıştı.

 Özellikle sosyal medya üzerinden örgütlenen ücretli öğretmenler, MEB'den kadro almak için ellerinden geleni yapmaya devam ediyor. Bakan Yılmaz ile ücretli öğretmenler adına yapılan görüşmede bu öğretmenlerin tecrübesi olduğu ve MEB'e sözleşmeli öğretmen olarak atanmaları gerektiği vurgulandığı iddia edildi.

 Öte yandan sayıları 4 ile 6 bin arasında değişiklik gösterdiği iddia edilen bu öğretmenler, çıkarılabilecek bir KHK ile kadro da talep ettiler. Fakat MEB'den şu ana kadar bakanın geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama dışında yazılı veya sözlü bir açıklama gelmedi.

Ücretli Öğretmenler Bakan Yılmaz ile Görüştü

 Atama bekleyen öğretmenlerin büyük bir kısmının bu durumdan rahatsız olduğu biliniyor. Bazı çevreler bu duruma kökten karşı. Bazı çevreler ise eğitim fakültesi mezunu olma şartı ve ayrı kontenjan ayrılması durumunda bu öğretmenlerin atanmasında bir sakınca görmüyor.

 ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN KPSS'SİZ ATANMASI KONUSUNDAKİ ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 Önümüzdeki 2 hafta içerisinde bakanlığın 20.000 öğretmen ataması için ilana çıkması bekleniyor. Yapılacak duyuruda da ücretli öğretmenlerin durumu da netlik kazanacak. Süreci yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.