Ücretli Öğretmenlerin Talebi:  Ön Başvuru İle Adil Kontenjan Dağılımı

Ücretli Öğretmenlerin Talebi: Ön Başvuru İle Adil Kontenjan Dağılımı

Ücretli Öğretmenlerin Talebi: Ön Başvuru İle Adil Kontenjan Dağılımı. Ücretli öğretmenler 5000 ücretli öğretmen ataması branş kontenjan dağılımının yeniden düzenlenmesini ve ön başvuru ile kontenjan dağılımı yapılmasını talep ediyor.

Ücretli öğretmenlerin sözleşmeli olarak atanması için 5000 kontenjan ayrıldı. 5000 ücretli öğretmen ataması için alım yapılacak branşlar ve atama mülakat takvimi belirlendi. 5000 ücretli öğretmen ataması branş kontenjan dağılımı adayları memnun etmedi. Verilen kontenjanların büyük çoğunluğunun boşta kalacağını iddia eden öğretmen adayları, branş kontenjan dağılmının ön başvuru ile tekrar belirlenmesini istiyorlar. Bunun için Milli Eğitim Bakanı İSmet Yılmaz'a çağrıda bulunan adaylar, imza kampanyası açtı.
İşte o imza kampanyası:

5000 Ücretli öğretmenin sözleşmeli olarak atanması ile ilgili yapılan kontenjan dağılımı Sn. Milli Eğitim Bakanımızın demeçlerinde belirttiği şekilde yapılmamıştır. Ön başvuru alınmadan yapılan kontenjan dağılımı adil olmayıp birçok kontenjan boşta kalacaktır. Bazı branşlara mevcut aday sayısından fazla kontenjan verilip diğer tüm branşlara birer kontenjan verilmiştir. Kontenjan dağılımının hakkaniyetli şekilde önbaşvuru alınarak yapılmasını talep etmekteyiz. Bu konuda sesimizin duyulmasında desteklerinizi bekliyoruz.

15.05.2018 tarihi itibariyle yayınlanan “ÜCRETLİ ÖĞRETMEN” atama kılavuzu ile ücretli öğretmenlere Hükümet Liderleri ve MEB tarafından verilen sözler tutulmamıştır. Ücretli öğretmenler aylarca atanacakları vaadiyle oyalanmış ve yayınlanan kılavuzla hüsrana uğramışlar, yok sayılmışlardır.
 

Branş kontenjan dağılımında dikkat çeken diğer hususlar değinecek olursak: 

-Sınıf öğretmenliği branşına bakanlık ücretli öğretmen alımına 1363 kontenjan vererek en fazla alımı bu branşta yapacak. Adaylar sınıf öğretmenliği branşında şartları tutan aday sayısının 1363'ten daha az olduğunu ve bu branşta şartları tutan aday sayısının 400'ü geçmeyeceğini söyleyerek bakanlığın branş kontenjan dağılımını eleştiriyor.
-Yine 254 kontenjan verilen özel eğitim öğretmenliği branşında da şartları tutan adayların  çok az olduğu söyleniyor.
-Diğer yandan ücretli öğretmen ataması branş dağılımında düşük kontenjan alan branşlarda bekleyen adaylar bakanlığın bu dağılımının mağdur edeceğini söylüyor. Adaylar şartları tutan aday sayısının bu branşlarda olduğunu ve bakanlığın kontenjan dağılımında bu hususları dikkate almadığını dile getiriyorlar.
-Bakanlık yetkililerinden bu konu ile ilgili açıklama bekleyen adaylar kontenjan dağılımının yeni bir mağduriyet yaratacağını belirtiyorlar.

-Öte yandan bakan boş kalan kontenjanlara 2018 KPSS ile yine aynı usulle alım yapacak.

İŞTE ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI BRANŞ KONTENJAN SAYILARI:

 

10. Atamalar

10.1. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. 10.2. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

ATAMA YAPILACAK BRANŞLAR VE KONTENJAN SAYILARI:

Ücretli Öğretmenlerin Talebi:  Ön Başvuru İle Adil Kontenjan Dağılımı

Ücretli Öğretmenlerin Talebi:  Ön Başvuru İle Adil Kontenjan Dağılımı

MEBPERSONEL.COM/ÖZELHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.