Yarım bardağı kolesterolden kurtarıyor! O besinin kabuğu da çok değerli!

Yarım bardağı kolesterolden kurtarıyor! O besinin kabuğu da çok değerli!

Doğada bizim bilmediğimiz mucizevi etkilere sahip olan o kadar çok besin var ki… Onlardan birisi de kabuğu da kendisi kadar değerli olan soğan. İşte o besinin bilinmeyenleri…

Doğada faydaları pek bilmediğimiz onlarca besin içinden bazısını yalnız başına tüketmek bazısını da diğer besinlerle bir arada kullanmak çok daha farklı etkiler vermektedir. Özellikle kabuğu bile hiç bilmediğimiz kadar değerlenen o besini bir kaşık balla birleştirip ardından kaynattığınızda vücudu tamamen iyileştiriyor. O şifa dolu içeceğin faydaları saymakla bitmiyor.

Geleneksel tıpta yıllardır kullanılan o tarif!

Soğan kabuğu çayı, soğanın dış katmanında bulunan kabukların kaynatılmasının ardından elde edilen şifa dolu bir içecek olarak biliniyor. Bu çayın bilinen pek çok şifası bulunuyor. Geleneksel tıpta yıllardır kullanılan bu tarifin faydaları saymakla bitmiyor.

Soğan, sarımsak gibi farklı besinler, vücutta bulunan kötü huylu kolesterolden kurtulmak için sıklıkla tüketilmesi önerilen besinler arasında bulunuyor. Sevilen ve her çeşit hastalığa karşı kalkan görevi yapan soğanın kabuğu, balla bir araya getirilip tüketildiği zaman pek çok şifa saçıyor.

Hücresel hasarı azaltmak için bire bir!

Soğanın kabuğu yüksek miktarda barındırıyor. Bu antioksidanlar, vücutta bulunan serbest radikallerle savaştı ve hücresel hasarı azaltmaya yarıyor. Soğan kabuğu çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok önemli bileşenler barındırıyor. Özellikle kış mevsiminde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan uzak durmak için bu besin tam size göre.

Eklem iltihabına savaş açıyor!

Anti-iltihap özelliği ile bilinen soğan kabuğu eklem iltihabı oluşumda tedavide yardımcı yol gösteriyor. İçinde bulundurduğu besleyici maddeler sayesinde saç ve cilt sağlığını desteklemeye yarıyor. Saç dökülmesini azaltırken aynı zamanda ciltte bulunan sivilce ve lekeleri hafifletmeye de fayda sağlıyor.

Soğan kabuğu çayı, tüm bu faydalarının yanı sıra sindirim sistemi sağlığını destekleyen lifler barındırıyor. Bu da sindirimi düzenlemeye ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını hafifletmek için oldukça faydalı.