Yeni İhraç Dalgası Geliyor

Yeni İhraç Dalgası Geliyor

"FETÖ elebaşı bir gün mutlaka iade edilecek" diye konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Bu örgüt hemen bitmez! Çünkü kripto olarak çalışıyorlar. Önümüzdeki süreçte de ihraçlar olabilir" dedi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ'nün iadesine ilişkin ''Ben bu iadenin olacağına inanıyorum. Hukuken elimizde mahkemelerin, savcıların, yargı makamların iade talebi var. Uluslararası sözleşmeler var. İade için yeterlidir. Hukuk devletisiniz. Hukuk devletinin gereğini yerine getirmek lazım. Uluslararası sözleşmenin gereğini yapacaksınız, ya da imza atmayacaksınız. Biz bu iadenin gerçekleşeceğine inanıyoruz, gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Dünyanın hangi ülkesinde parlamentosuna, devlet başkanına kast ediliyorsa gereken yapılır. Bir gün FETÖ Türkiye iade edilecek, bağımsız yargı tarafından yargılanacak, adalet yerini bulacak. Ne zaman olmalı, derhal olmalı.'' dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ''15 Temmuz'dan hemen sonra Pensilvanya'ya bağlı hakim savcılar ihraç edildi. Anayasaya bağlı hakim ve savcıların önüne geldi ve onlar da yargılamaya devam ediyor. Bu zihniyet haksızlıklar yapıyordu, kumpas davaları açıyordu. Bunlar gitti mi, hayır! Kripto örgüt bunlar. Bu örgüt doğası gereği kendini saklayan bir örgüt. Yarın yine ihraçlar olabilir. Titizlikle araştırıyoruz. Bundan sonra önümüzdeki 5 yıllık dönemde bunlardan artık kurtulup, Anadolu'dan alın teriyle sınavları cevaplayan hakim savcı olarak geldi. Önümüzdeki 5 yılı bu onurlu, bağımsız, şerefli Türk hakim ve savcılarıyla inşa edeceğiz.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.