YKS sınavı giriş yerleri açıklandı mı?

YKS sınavı giriş yerleri açıklandı mı?

ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavının giriş yerleri büyük merak konusu oldu. Peki sınav giriş yerleri açıklandı mı? İşte detaylar…

ÖSYM’de (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sınavı) yayınlanan 2024 YKS takvimi öğrenciler tarafından en çok araştırılan konulardan biri oldu. YKS sınavına girecek olan öğrenciler sınava sayılı günler kala sınav yerlerinin neresi olduğu merak edildi. Peki sınav yerleri ile ilgili açıklama yapıldı mı? Soruların yanıtlarını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz..

YKS sınav yerleri açıklandı mı?

ÖSYM tarafından her sene düzenli olarak sınavlar yapılmaktadır. 12. Sınıf ve mezun öğrencilerin aylarca çalıştığı YKS sınavına da sayılı günler kaldı. Bu sene de diğer seneler gibi sınava girecek milyonlarca öğrenci, sınav başvurularını tamamladı. İlk oturumda TYT ( Temel Yeterlilik Testi) ikinci oturumda ise AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (yabancı dil yeterlilik testi) yapılacak ve son bulacak. Peki TYT, AYT ve YDT sınavlarının giriş yerleri açıklandı mı? Açıklanmasına ne kadar süre kaldığı da merak edildi.

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimi

ÖSYM 2024 yılına ait sınav takvimini geçtiğimiz aylarda açıkladı. ÖSYM başkanı Bayram Ali Ersoy internet sitesi üzerinden YKS sınav oturumlarının 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Sınava girecek adaylar, ÖSYM’nin kendi sitesi olan https://ais.osym.gov.tr sınav tarihlerinden yaklaşık 10 gün önce sınav yerlerini öğrenebilecek. Bu duruma göre de mayıs ayının son haftasında sınav giriş yerlerinin belirlenmesi bekleniyor. Sınav giriş belgelerinin ÖSYM sitesinin aday işlemleri kısmından girerek öğrenebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.