Koncuk'tan ''Üniversiteye Giriş Sistemi'' Açıklaması

Koncuk'tan ''Üniversiteye Giriş Sistemi'' Açıklaması

Olgunlaşmış bir sistemin olmadığını, her sistem değişikliğinin yeni entegrasyon problemini beraberinde getirdiğini savunan Koncuk, "Bu sebeple ortaöğretim sistemiyle entegre, öğrenci merkezli olan ve öğrenci seçeneklerine uygun bir sistemi kurgulamak temel amaç olmalıdır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Üniversite giriş sistemi değişmez değil ancak bir sistem değiştirilirken aksayan yönleri, çözüm yolları nedir, bunlar kamuoyuyla paylaşılır. Şu an kimse hangi gerekçelerle sistemin değişmesi gerektiğini bilmiyor." ifadelerini kullandı.

Koncuk, üniversiteye giriş sisteminin değiştirilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin ve ailelerin konuyla ilgili endişeli olduğunu, bunu azaltmak için daha kapsamlı açıklama yapılması gerektiğini belirtti.

"Olmadı baştan" şeklindeki yaklaşımların eğitime zarar verdiğini kaydeden Koncuk, şöyle devam etti:

"Üniversite giriş sistemi değişmez değil ancak bir sistem değiştirilirken aksayan yönleri, çözüm yolları nedir, bunlar kamuoyuyla paylaşılır. Şu an sistemin değişeceği konuşuluyor ancak kimse hangi gerekçelerle sistemin değişmesi gerektiğini bilmiyor. Üniversite giriş sistemi öğrenci merkezli olarak değiştirilebilir. Şu anki sistem öğrenci merkezli gibi görünüyor, çünkü 18 farklı puan türü oluşabiliyor. Bu puan türlerini üçe düşürdüğümüzde doğru mu yanlış mı yaparız kaygılarının enine boyuna tartışılması lazım. Böyle bir tartışma şu an yok. Sürekli sistem değiştirmek yerine sistemi geliştirmeyi düşünmek daha mantıklı olabilir."

Olgunlaşmış bir sistemin olmadığını, her sistem değişikliğinin yeni entegrasyon problemini beraberinde getirdiğini savunan Koncuk, "Bu sebeple ortaöğretim sistemiyle entegre, öğrenci merkezli olan ve öğrenci seçeneklerine uygun bir sistemi kurgulamak temel amaç olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.