Çolak, Meb Personelinin Problemlerini Çözecek

Çolak, Meb Personelinin Problemlerini Çözecek

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK , Milli Eğitim Bakanlığında çok fazla basın yayında gözükmese de , Bakanlığın geleceğini rasyonel parametreler üzerine kuracak ve personelin sorunlarını kalıcı olarak çözecek projelere sessiz sedasız imza atıyor.

Milli Eğitim Bakanlığında 1 milyon personelin emanet edildiği İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü , Bakanlığın yıllardır el yordamıyla idarecilere yaptırdığı norm kadro güncellemesi , öğretmen ve idareci normları ve açıkları gibi sorunları kökten çözecek projeyi gerçekleştiriyor.

Bilindiği gibi bugünlerde norm kadro fazlası öğretmenlerimizin resen atamaları yapılıyor. İl müdürlükleri okullardan ve ilçelerden norm kadro güncellemelerini istese de , normların sağlıklı girilmemesi öğretmenleri ve idarecileri mağdur ediyor.

Örneğin Ankara ili bugünlerde resen norm kadro fazlası branş öğretmenlerinin atamasını yapıyor. Atama yapılırken okul müdürlerinin girmiş olduğu norm kadro hesaplamaları üzerinden atamalar yapılıyor. Okulların , ilçe müdürlüğü ve illerin bu verileri sağlıklı yapamaması öğretmen ve idarecilerimizi de mağdur ediyor. Örneğin, Ayrancı Anadolu Lisesi 13 tane öğretmeni sehven norm kadro fazlası olarak ilan ediyor. Norm kadro fazlası olmadığı halde norm kadro fazlası gösterilen öğretmenler mağduriyetinin giderilmesi için il müdürlüğünü mesken tutarken , okul müdürlüğü hakkında da soruşturma başlatılıyor.

İşte bütün bu sorunların giderilmesi adına İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü , öğretmen ve idarecilerin norm kadro belirleme işini tek merkezden yapma adına çalışmaları başlattı ve kısa bir süre sonra sistem işlerlik kazanacak.

Yine İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü e-akademi üzerinden 80 bin dolayında idarecinin mesleki gelişimini sıfır maliyetle hizmet içi eğitim vererek gerçekleştirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde gelmiş geçmiş İnsan Kaynakları müdürleri içerisinde Hikmet ÇOLAK'IN yeri çok farklı , günü kurtarma adına çalışmalar yerine Bakanlığın 2023 vizyonunu hazırlıyor. Özellikle idarecilerle ilgili düşünceleri gerçekleşirse , idarrecilerin sorunlarının büyük çoğunluğu hallolacak.

MEB'DE görev yapan idarecilerin Eğitim - Öğretim sınıfı dışına çıkarılarak , GİH sınıfına alınması , atama , tayin ve görevde yükselme gibi kriterlerin yanında özlük hakları konusunda da iyileştirmeler yapılacak şekilde düzenlemelerin yapılmasını Hikmet ÇOLAK şayet gerçekleştirebilirse mükemmel bir işe imza atmış olacak.

Sonuç olarak ; İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın ÇOLAK , MEB'de eski genel müdürler gibi basın önünde çok gözükmese de , Bakanlık Personelinin gelecek 10 yılını kurtaracak rasyonel planlamalar yaptığı gözlemlenmektedir. Bu süreçte öğretmen ve idarecilerimizin de yapılan işe katkı sunması ve yine sadece eleştirel bakış açısından başka bir yaklaşım sergilemeyen sendikalarında sorunların çözümü noktasında paydaş olması gerekir. Bu sorunlar çözüldüğü zaman kazanan Eğitimciler ve ülke olacaktır.
Unutmayalım ki Dünyanın en kolay işi eleştirmektir.
Bu süreçte memurlar.biz sitesi olarak , zaman zaman yapıcı ve yol gösterici eleştiriler yapsak da samimiyetinden, çalışkanlığından ve dürüstlüğünden şüphe etmediğimiz Sayın ÇOLAK'IN sonuna kadar yanında olacağımızın altını çizerek; Allah yardımcısı olsun diyoruz.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.