En düşük öğretmen maaşı Temmuz ayında 57.736 TL olacak mı?

En düşük öğretmen maaşı Temmuz ayında 57.736 TL olacak mı?

En düşük öğretmen maaşı Temmuz ayında 57.736 TL olacak mı?

Türk İş Nisan ayı yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre yoksulluk sınırı 57.736 TL oldu. Peki yoksulluk sınırı nedir? Yoksulluk sınırı, yeterli hayat standardında yaşayabilmek için gerekli olan minimum gelir miktarıdır.

Bilindiği üzere kamuda en düşük memur maaşını öğretmenler alıyor. Günümüzde yeni atanan bir öğretmen 34 bin 400 TL civarı bir ücret almakta.

Ülkemizin geleceğini teslim ettiğimiz öğretmenler belli bir refah seviyesine ulaşamamakta, genellikle ay sonu derdi ile günlerini geçirmekte.

Bir öğretmenin geçim derdini düşünmemesi, belli bir refah üzerinde olması gerektiğini tüm akademisyenler söylese de konu hakkında bir türlü adım atılmıyor.

Temmuz ayında memur maaşları yeniden düzenlenecek. Diyoruz ki gelin en düşük öğretmen maaşını günümüzdeki 57.736 TL olan, yeterli hayat standardı yaşayabilmek için minimum gelire denk gelen yoksulluk sınırına çıkaralım.

Eren öğretmen

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum