Enflasyon oranları açıklandı. Memur maaşları ne kadar artacak?

Enflasyon oranları açıklandı. Memur maaşları ne kadar artacak?

Enflasyon oranları açıklandı. Memur maaşları ne kadar artacak?

Mebpersonel.com / ÖZEL HABER

Bugün Tüik enflasyon verilerini yayınladı. Buna göre emekli ve memurların Ocak ayında alacakları maaş zammı şekillenmiş oldu.

Bilindiği üzere memurlar 6 ayda bir Ocak ve Temmuz aylarında maaşlarına altı aylık enflasyon farkı + toplu sözleşme zammı kadar fark almakta.

Temmuz ayında memurlar yüzde 7 toplu sözleşme zammı aldı. Bu oranın üstünde Tüik'in açıklayacağı 6 aylık enflasyon verilerinin üstünde bir oran gelirse Ocak ayında maaşlara eklenecek. Yani yüzde 7'nin üzerinde gelecek enflasyon oranı Ocak ayında maaşlara yansıtılacak. Bunun yanı sıra yüzde 8 toplu sözleşme zammı alacak memurlarımız eğer ek bir zam gelmezse Ocak ayı maaş zam oranı bu şekilde olacak.

Şu ana kadar açıklanan enflasyon yüzde 6.92 oranında. Bu oran toplu sözleşmede Temmuz ayında verilen yüzde 7'lik zamma karşılık geliyor. Dolayısıyla Ekim, Kasım, Aralık enflasyonu memurlara verilen enflasyon zammını göstermiş olacak. Toplu sözleşme zammını da düşünürsek yüzde 8 toplu sözleşme zammı + Ekim, Kasım, Aralık ayı Tüik'in açıklayacağı enflasyon oranları kadar memurlar zam alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.