MEB Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun Memleketinde Ak Partili Belediye CHP'ye Geçti.

MEB Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun Memleketinde Ak Partili Belediye CHP'ye Geçti.

MEB Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun Memleketinde Ak Partili Belediye CHP'ye Geçti.

22 Haziran 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına atanan Kemal Şamlıoğlu'nun görevde olduğu süreç içerisinde Bakan Yardımcısı olarak Rize ziyaretlerinde görüldüğünü genellikle il değerlendirme toplantılarına katılan Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu'nun kendi memleketi olan Rize'yi yakın bir takibe aldığı Bakan Yardımcısının aynı ile ziyarete gitmesi manidar bulurken Rize Milletvekillerinin bu kadar Rize ziyareti yapmadığını Milli Eğitim Bakan Yardımcısı mı Rize Eğitim Bakan Yardımcısı Mı? haberimizde yazmıştık.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Bakan Yardımcısı olmadan önce Genel Seçimlerde Rize Milletvekilliği Aday Adaylığı için başvuru yapmış fakat aday olarak gösterilmişti.

Rize Ardeşen ilçesi doğumlu olan Kemal Şamlıoğlu Seçim Öncesinde de Ak Partinin Belediye Başkan Adayını ziyaret etmiş ve seçim çalışmalarına katılmıştı.

Ak Parti 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde %48.75 oy oranı ile AK Parti'de olan Ardeşen Belediye Başkanlığı 31 Mart 2024 yerel seçimlerden %34 oy oranı ile seçimi kazanan CHP 'ye geçerken AK Parti'nin oy oranı %31.94'te kaldı.

Rize Ardeşen'li olan Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'na Ardeşen'li seçmenlerin kırgın olduğu ve bu yüzden Ak Parti'ye oy vermedikleri iddia edildi.

Bu iddia doğru mu yalan mı bilenmez ama gerçek olan şu ki ; Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun memleketi olan Rize Ardeşen'de CHP'nin Ak Parti'yi geçerek Belediye Başkanlığını eline geçirmesidir.

İşte 2019-2024 Seçim Sonuçları ve Bakan Yardımcısı Kelam Şamlıoğlu'nun Ardeşen'de katılmış olduğu seçim çalışmalarından kareler.

16c25aeb-c8fa-473f-936c-c43b6dd3cb1d.jpg

ardesenbelediyr.jpg

Rize Ardeşen 31 Mart 2019 Seçim Sonuçları

2019ardesen.png

Rize Ardeşen 31 Mart 2024 Seçim Sonuçları

2024ardesen.png

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum