MEB’den yeni müfredata dijital desteği! EBA’nın içeriği zenginleştirilecek mi?

MEB’den yeni müfredata dijital desteği! EBA’nın içeriği zenginleştirilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kamuoyunun görüşüne açılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hazırlanan yeni müfredat taslağı içinde ile yapay zeka teknolojileri, yenilikçi sınıflar ve EBA'da zengin içerikler kullanılacak. İşte detaylar…

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Canlı, hazırlanan yeni müfredat taslağında bulunan becerilerin desteklenmesi amacıyla eğitimde Fatih Projesi kapsamında yürüttükleri son çalışmalara için sorulan sorulara cevaplar verdi.

12 bin 400 okul fiber internete kavuştu!

Mustafa Canlı, Fatih Projesi'nin örgün eğitim döneminde bulunan bütün öğrencileri, öğretmenleri ve okulları kapsadığını belirti. Bu zamana kadar okullara kurdukları 617 bin 500 etkileşimli tahtaya bu yıl 25 bin daha ekleneceğini belirtirken, 12 bin 400 okulu fiber olmak üzere kırsalda uydu ile erişim verilenler haricinde tüm okullara yüksek hızlı internete imkanı sağladıklarını ifade etti.

Kırsalda yaşayan ve internet erişimi zor bölgelerde 1400 okulun uydu ile internet hizmeti aldığını belirtti. 1500 eski bilgisayar laboratuvarını yenileyerek bu kapsamda 1500 de yeni bilgisayar laboratuvarı kuracaklarının müjdesini verdi. Mustafa Canlı, ayrıca tüm derslerin disiplinlerarası yaklaşımla işleneceğini belirtirken "beceri" odaklı öğrenme etkinliklerinin yer alacağı üç boyutlu yazıcılarla desteklenmiş 500 yenilikçi sınıfın bu yıl kurulacağını ifade etti.

Yeni müfredat beceri geliştirme odaklı hazırlandı!

Genel Müdür Mustafa Canlı, YEĞİTEK uzmanları ile beraber yeni müfredatın sağladığı becerileri geliştirme odaklı çalışmalar yaptıklarını ifade etti ve yeni müfredattaki değerler ve becerileri, Fatih Projesi'nde ürettikleri içeriklerde, simülasyonlarda, animasyonlarda, eğitsel videolarda "ana mihenk taşı" olarak kullanacaklarını belirtti.

İstenilen her bilgiye çevrim içi kaynaklardan hızlı ve kolay ulaşabildiği bir dönemde, yeni müfredatla, okullarda öğrencilere bilgi yüklemesi yapmak yerine öğretmenlerin temel bilgileri vererek beceri kazandırmayı hedefledikleri bir sürecin amaçlandığına işaret eden Canlı, "Etkileşimli tahtalarımızda, EBA platformumuzdaki içerikler, etkinlikler, şu anda geliştirmekte olduğumuz yenilikçi sınıflar ve teknoloji odaklı öğrenme senaryoları gibi çalışmalar tam olarak bunu hedefliyor." Açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum