Milyonlarca adayı yakından ilgilendiren YKS ne zaman? Sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Milyonlarca adayı yakından ilgilendiren YKS ne zaman? Sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

2024 YKS hakkında milyonlarca adayın merak ettiği tüm detaylar ÖSYM’nin açıklamış olduğu sınav takvimine göre derlendi. YKS sınav tarihi ve sonuçlarının açıklanma zamanına dair tüm merak edilenler haberimizde….

Milyonlarca adayın çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda heyecanla beklediği o tarihler netleşti. Üniversite sınavı için ÖSYM’nin belirlemiş olduğu sınav takviminde tüm detaylar netlik kazandı. Üniversite sınavına hazırlanan tüm adayların akıllarında birçok soru var. YKS ne zaman yapılacak? Sonuçlarının açıklanma tarihi ne zaman? Hangi oturumlar hangi tarihlerde gerçekleşecek? ÖSYM’den alınan bilgilerle derlediğimiz tüm bilgiler haberimizde sizlerle buluşuyor.

2024 YKS ile ilgili bilgiler Yükseköğretim Kurumları Sınavı için geç başvurular da tamamlanmış iken öğrenciler tarafından tarihler araştırılmaya devam ediyor. Merak edilen tüm detaylar ÖSYM’nin resmi sitesinde paylaşıldı.

YKS başvuru süreci tamamlandı

YKS başvuruları tamamlanmış olması ile birlikte ÖSYM, adayların başvuru ile ilgili bir problem yaşaması durumunda adaylar adına bir de geç başvuru hakkı tanıdı. Ve bu sürenin de tamamlanmasının ardından YKS başvuru süreci Mart ayında bitmiş oldu. Artık 2024 YKS yani daha bilinen adı ile üniversite sınavının yapılacağı tarihe dair araştırmalar artmış durumda.

2024 üniversite sınavı, ÖSYM tarafından belirlenen sınav takvimine göre üç adımda gerçekleşecek. Yapılacak olan sınavların tamamı 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşmiş olacak. Buna göre hangi sınavın ne zaman yapılacağını ilişkin ÖSYM’nin takviminden aldığımız bilgilere göre şu şekilde sıralamamız mümkün…

2024 YKS sınav tarihleri ne zaman?

Binlerce adayın beklediği tarihler netleşti. 3 oturum şeklinde gerçekleşecek sınavın tarihleri şu şekilde;

• 1. Oturum : Temel Yeterlilik Testi (TYT) : 8 Haziran 2024 Cumartesi

• 2. Oturum : Alan Yeterlilik Testleri (AYT) : 9 Haziran 2024 Pazar

• 3. Oturum : Yabancı Dil Testi (YDT) : 9 Haziran 2024 Pazar

Sınavların yapılmasının ardından sonuçlar, ÖSYM takvimine göre 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.